Csak pislákoltak a csillagok

Noha a Colorado Avalanche sima 3-1-es vereséget szenvedett a vancouver-i General Motors Place-ben, a denverieknek mégis volt oka örömre, néhány percnyi ünneplésre a Canucks elleni mérkőzésen. Joe Sakic, a vendégek centere a második harmadban (0:2-es állásnál) ugyanis belőtte pályafutása 500. NHL gólját.

Noha a Colorado Avalanche sima 3-1-es vereséget szenvedett a vancouver-i General Motors Place-ben, a denverieknek mégis volt oka örömre, néhány percnyi ünneplésre a Canucks elleni mérkőzésen. Joe Sakic, a vendégek centere a második harmadban (0:2-es állásnál) ugyanis belőtte pályafutása 500. NHL gólját. A harminchárom esztendős olimpiai bajnok kanadai korongos 1988-ban a Quebec Nordiques színeiben mutatkozott be az észak-amerikai profiligában, az első gólját az év október 8-án szerezte, az első profi szezonjában még huszonkétszer volt eredményes, 1996-óta áll a Colorado Avalanche szolgálatában. Nyert Stanley Kupát, olimpiai aranyat, kilenc alkalommal lépett jégre All-Star gálán. Sakic, a harmincegyedik olyan játékos, aki átlépte az 500-as álomhatárt.

Úgy fest, a rossz példa az NHL-ben is ragadós. Szerdára virradóra a ligaelső Boston Bruins, az észak-amerikai profi jégkorongliga legutóbbi játéknapján pedig a Nyugati-főcsoport élén tanyázó Dallas Stars szenvedett meglepő vereséget hazai jégen. A texasiak erejéből még egy árva szépítő gólra sem futotta, pedig Mike Modanoék tüzeltek becsülettel, csakhogy az ellenfél ketrecét őrző Jamie Storr félelmetes formát mutatott. Olykor a fizika törvényeit meghazudtolva hárított egy-egy hazai löketet, összesen harmincöt lövés halt el rajta.

EREDMÉNYEK: Dallas Stars–Los Angeles Kings 0:3 (0:1, 0:2, 0:0), New York Rangers–Chicago Blackhawks 3:4 (0:2, 1:1, 2:1), Anaheim–Washington 3:0 (1:0, 1:0, 1:0), Vancouver–Colorado 3:1 (2:0, 1:1, 0:0), Phoenix–Atlanta 4:2 (0:1, 2:1, 2:0), Edmonton –Carolina 4:1 (0:0, 3:0, 1:1).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?