Csak a győzelem segít!

Zselíz. Nagy érdeklődés előzi meg a zselíziek pályaeltiltása miatt ma délután Nagyölveden sorra kerülő Želiezovce–Baloň összecsapást. Mindkét együttes ugyanis a IV. liga délkeleti csoportjában az alvégeken kullog. Ahhoz, hogy mentsék irhájukat, feltétlenül pontokra van szükségük.

A lesipuskás balonyi Johancsik Gábor (középen) gyakran iratkozik föl a gólszerzők közéFogas Ferenc felvételeA „hazaiak” az elmúlt fordulóban Volkovcéban vendégszerepeltek, ahol mondhatni „hatpontos” mérkő-zésen az aronyosmarótiak fakócsapatától ötgólos vereséget szenvedtek. A 24. fordulót megelőzően 23 ponttal a tabella 15. lépcsőfokán vesztegelnek Štuller István edző tanítványai. A Garam-partiak játékos-edzője igencsak csalódott volt az idegenbeli fiaskó után, hiszen csapata minden elképzelés nélkül futballozott az úgyszintén kiesőjelölt hazaiak pályáján. – Ezen a héten kétszer gyakoroltunk, egy edzőmeccset is játszottunk. Május elsején egy kis fazonigazító gólpróbán 9:0-ra vertük ificsapatunkat. Amennyiben a kerületi futballszövetség illetékesei elengedik Rotík Tibor büntetésének egy részét, akkor legerősebb összeállításban lépünk pályára. Nem tudok más eredményt elképzelni, csak a győzelmet. Ellenkező esetben leszakadunk, s a Felsőszeli társaságában búcsúzni kényszerülünk a mezőnytől – tudtuk meg röviddel a találkozó előtt az igazságtáblázaton mínusz 10 ponttal csupán a harmadik legeredménytelenebb kollektíva szakvezetőjétől. Ő egyébként továbbra is a védelem tengelyében szorgoskodik majd a játéktéren, s arra számít, a nagyölvedi focihívek is csatlakoznak majd az övéikhez, együtt buzdítják majd a vendéglátókat. A csilizköziek pozíciója sem mondható megnyugtatónak, hiszen ők a táblázat 10. helyéről várják a folytatást. Audi György, aki az őszi idényben Lévára távozott Meszlényi Tibortól vette át a váltóbotot, tanítványai ugyanis mindössze hat ponttal szereztek többet a zselízieknél. Legutóbb hazai környezetben 3:0-ra verték a Vágpattát, s a győzelem, a mutatott játék nagy adag önbizalmat adott Johancsik Gáboréknak a folytatáshoz. – A mieink is kétszer edzettek ezen a héten. A vágpattaiak legyőzése után nagyszerű a hangulat nálunk. Sérült és eltiltott játékosunk nincs, így a legerősebb összeállításban léphetünk pályára idegenben. Szerintem az is a javunkra szolgálhat, hogy a párharcra nem a szorult helyzetben lévő zselíziek otthonában kerül sor. Jó eredményt, minimum döntetlen szeretnénk kiharcolni Nagyölveden, hogy szilárdabban megvessük lábunkat a középmezőnyben – tudtuk meg a futballügyekben rendkívül tájékozott Matus Frigyes balonyi polgármestertől. Az összecsapást, mely 16.30-kor kezdődik, vezetőbíróként a nagyszombati František Harsány irányítja. (áb, ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?