Milyen a világ egy csavargó szemével? – színházajánló

kép

Életünket szeretnénk annak szentelni, amiről meg vagyunk győződve, hogy igazán fontos. Ugye? Valójában mennyire vagyunk azonban képesek meggyőződéseinkhez híven élni? A Vekker Műhely előadása egy olyan fiú történetét viszi színre, aki nem engedett az elveiből – egészen a végsőkig.

Több mint három évtizede annak, hogy egy 24 éves friss diplomás stoppal Alaszkába utazott. Mint oly sokaknak, neki is az alaszkai vadon jelképezte a szabadságot. 

Chris McCandless egyfajta ikonikus figura az Egyesült Államokban – bár korántsem egyértelmű az az üzenet, amellyel személye bír. Egy dologban azonban mindenki, még az egymásnak feszülő táborok is megegyeznek: története sokat elárul a modern ember természethez fűződő, szintén ellentmondásokkal teli viszonyáról. 

McCandless életét többen feldolgozták. Jon Krakauer 1996-ban írta meg regényként – a nagy sikerű Into the Wild című kötetet 30 nyelvre fordították le, magyarul Út a vadonba címmel jelent meg Veressné Deák Éva fordításában 2001-ben –, az azonos nevű film pedig 2007-ben készült el, Sean Penn rendezte és Emile Hirsch játszotta a főszerepet. Készült azóta dokumentumfilm, színházi darab, sőt musical is. A fiú című színdarab újfajta nézőpontból közelíti meg a történet. 

A rendező Fodor Orsolya, a darabot Czuczor Nóra, Kalocsányi Gábor és Lanstyák Ildi játsszák. 

Mikor és hol:
Október 15., kedd 19.00 – Komárom, RÉV – A Magyar Kultúra Háza – belépő: 10 euró, diákoknak 7 euró 
Október 16., szerda 19.00 – Pozsony, Stúdió 12 – belépő: 10 euró, diákoknak 7 euró

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?