Cristiano Ronaldo, a gép

A portugál egymaga döntött a Juventus ellen, 119 gólnál jár a BL-ben, a Real pedig egy újabb lépéssel közelebb áll ahhoz, hogy sorozatban harmadszor is döntőzzön.A Debrecen–Honvéd Magyar Kupa-meccsen látott kabarégólok, az egymásra váró, egymást fejbe rúgó védők után már a Juventus–Real Madrid meccs

A portugál egymaga döntött a Juventus ellen, 119 gólnál jár a BL-ben, a Real pedig egy újabb lépéssel közelebb áll ahhoz, hogy sorozatban harmadszor is döntőzzön.

A Debrecen–Honvéd Magyar Kupa-meccsen látott kabarégólok, az egymásra váró, egymást fejbe rúgó védők után már a Juventus–Real Madrid meccs tempóját is meg kellett szoknia a nézőnek, de a rövid akklimatizálódás (ez más sportág!) után a futballínyenceket is tökéletesen kielégítő kilencven perc következett. Elsősorban Cristiano Ronaldo miatt.

Nehéz szavakat találni arra, amit a portugál a Juventus elleni BL-mérkőzésen művelt. Két gól, egy assziszt, na hiszen! De az a második találat, arról mindenki áradozott. A BBC tudósítója „minden idők egyik legszebb góljának” nevezte a találatot, csak Zlatan Ibrahimovic tett megjegyzést Cristiano Ronaldo ollózós találata kapcsán. „Legközelebb próbálja meg negyven méterről” – kommentálta a gólt a svéd, utalva arra, amikor 2015-ben (Puskás-díjat érő módon) távolról ollózott az angolok kapujába barátságos mérkőzésen. Ronaldónak ez – Chiellini szerencsétlenkedése után – a tizenegyespont tájékáról sikerült, ráadásul BL-negyeddöntőben, a BL-ben odahaza öt éve veretlen Juve ellen. „Hihetetlen volt, soha nem éltem át még ilyet” – mondta a portugál, akit a Juventus szurkolótábora felállva tapsolt meg a gól után.

Ronaldo gólja álomszerű volt, a statisztikák azonban tényszerűek. Ronaldo kilenc gólt lőtt Buffonnak (hat meccsen…), ezzel ő a rekorder az olasz kapuslegenda ellen a BL-ben. Ronaldo 22 gólnál jár a BL-negyeddöntőkben – a Juventus 21-nél, Ronaldót csak öt csapat (beleértve a Realt) előzi meg ezen a listán. A Nemzeti Sport statisztikája szerint a játékos a Bajnokok Ligájában szerzett góljai (119) alapján egymaga a 10. helyen áll, ha a csapatonkénti bontást nézzük, olyan klubokat megelőzve, mint az Inter, a Liverpool vagy a Manchester City. És Ronaldo az idei klubszezonban 36 meccsen 39 gólnál tart. Ebből 23-at az elmúlt két hónapban lejátszott mérkőzésein lőtt. „Úgy edz, mint egy gép, minden egyes edzésen meglep bennünket valamivel” – nyilatkozta róla a Juventus elleni meccset követően csapattársa, Casemiro. Nyilván ez a siker titka, az edzés.

A párharc amúgy eldőlt, Massimiliano Allegri is elismerte, hogy ezek után a visszavágón kár is reménykednie bármiben a Juventusnak. Madridban ráadásul a Juventus a Torinóban kiállított Dybala nélkül lép pályára, az argentin volt az egyetlen játékosa a Juventusnak, aki képes volt valódi veszélyt teremteni a Real kapuja előtt.

A másik mérkőzésen a Sevilla 2:1-re kikapott odahaza a Bayern Münchentől. Ez volt Vincenzo Montellával a csapat első olyan meccse, amelyet előnyből bukott el. Nem túlzás azt állítani, hogy a Bayern is a legjobb négy között érezheti magát, s mindez újra felveti azt a kérdést, amelyet idén már többször feszegettünk. A csapatok közötti erőkülönbség a csoportkörben egészen elképesztő volt, lassan az őszi szakasz egésze a selejtezők szintjére süllyed. A nyolcaddöntőben tovább folytatódott ez a tendencia, csak a topligákból jutottak be csapatok a legjobb nyolc közé, s egyelőre itt is látszik, hogy a Real Madrid és a Bayern München évek óta más szintet képvisel. A szerdai meccsek eredményének ismerete nélkül megkockáztathatjuk, hogy a Barcelona és a Manchester City is. A top topkategória új belépője a City, s az őket (nagy) lemaradással követő csapatok közé tartozik a Juventus, a PSG és az utóbbi évek EL-sikerei után talán idesorolható a Sevilla is. Azután nagy szünet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?