Coma ötödször nyerhet

<p>Holnap Buenos Airesben megkezdődik a 37. Dakar-rali. A 9295 km hosszú, január tizenhetedikéig tartó viadalon két szlovák motoros, Štefan Svitko és Ivan Jakeš is indul. Az előbbi hatodszor, az utóbbi nyolcadszor vág neki a sivatagi versenynek.</p>

TASR-JELENTÉS

Az eddigi legjobb szlovák eredménynek Ivan Jakeš 2013-as negyedik helyezése számít. Egy évvel korábban Štefan Svitko ötödikként ért célba. Svitko most új motorral, egy KTM 450-essel indul, amely a tavalyihoz képest 10 kilóval könnyebb és jobban irányítható. „Szeretném megjavítani az eddigi legjobb eredményemet, óriási bravúrnak számítana, ha az összetettben dobogón végeznék. De rendkívül erős a mezőny, sok függ a szerencsétől is. Bízom benne, hogy megúszom nagyobb bukás nélkül, és sikerül célba érnem” – mondta az elutazás előtt Štefan Svitko, aki tizennyolcas rajtszámmal képviseli a Slovnaft csapatot az Argentínán, Chilén és Bolívián keresztül vezető ralin.

A tavalyi viadalt tizenegyedikként záró Jakeš szintén a KTM 450-es motorral áll rajthoz, a rutinos versenyző szerint ez lesz az utóbbi évek legnehezebb Dakar-ralija. „Nagyon elégedett leszek, ha bekerülök az első tízbe. Nem szabad eltévednem a sivatagban, és sokkal kevesebb hibát kell elkövetnem, mint egy éve” – szögezte le Ivan Jakeš.

A motorosok között a spanyol Marc Coma a címvédő, aki ötödik győzelmére hajt, korábban 2006-ban, 2009-ben, 2011-ben és 2014-ben diadalmaskodott. Coma mellett honfitársa, a tavalyi második Jordi Viladoms, valamint a 2013-as győztes francia Cyril Despres tartozik a legnagyobb esélyesek közé.

A kamionosok között egy éve az orosz Andrej Karginov diadalmaskodott a holland Gerard de Rooy előtt. A quadok mezőnyében tavaly a chilei Ignacio Casale győzött, az autósoknál a spanyol Nani Roma bizonyult a legjobbnak.

A holnapi első szakaszon Buenos Aires és Villa Carlos Paz között 175 kilométert kell megtenniük a versenyzőknek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?