Cibulková legyőzte Sarapovát

<p>Melbourne. A szlovák Dominika Cibulková pályafutása során először bejutott az Australian Open negyeddöntőjébe, miután 3:6, 6:4, 6:1-re legyőzte a harmadik kiemelt orosz Marija Sarapovát.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A pozsonyi teniszező ezzel első szlovákként elmondhatja magáról, hogy mind a négy Grand Slam-tornán eljutott már legalább a legjobb nyolc közé.

Melbourne-ben ehhez komoly csatát kellett vívnia a harmadikként rangsorolt Marija Sarapovával. A mérkőzést az orosz játékos kezdte jobban, rövid idő alatt kétszer is brékelte Cibulkovát, így 6:3-ra nyerte az első szettet. A másodikban megfordultak a szerepek: Cibulková 5:0-ra elhúzott és hozta a játszmát (6:4), köszönhetően főleg annak, hogy a hosszú labdamenetekben az ő akarata érvényesült. A szlovák teniszező lendülete a harmadik játszmára is megmaradt – annak ellenére is, hogy Sarapova ápolási szünetet kért. Cibulková kétszer is brékelte ellenfelét, és 6:1-re nyerte a szettet, s ezzel a nyolcaddöntőt is.

„Nagyon örülök, hogy végre Ausztráliában is bejutottam a legjobb nyolc közé. Az értékesített meccslabda után az első pillanatban ezt nem is tudatosítottam – nyilatkozta Cibulková még a pályán, ahol egy kisebb örömtáncot is ellejtett. – Mariját már korábban is le tudtam győzni nagy tornákon, például a Roland Garros-n, így bíztam magamban. Számítottam rá, hogy megpróbál majd kibillenteni a ritmusból, de nagyon belejöttem a játékba, nem foglalkoztam azzal, hogy a pályán kívül ápolják. Az pedig, hogy a győzelmemmel teljessé tettem a GS-negyeddöntős szerepléseimet, pedig egy gyönyörű bónusz.”

Marija Sarapova négy hónapnyi kihagyás után csak januárban tért vissza a versenyekre, így nem bánkódott a kiesés miatt. „Cibulková hihetetlenül jól játszott. Korábbi vállsérülésem miatt nem voltak nagy elvárásaim az Australian Openen, ezért nem tartom sikertelenségnek a nyolcaddöntőt” – mondta az orosz teniszező.

Cibulková ellenben nem szeretné, ha a negyeddöntő jelentené számára a végállomást Melbourne-ben: ehhez a román Simona Halepet kellene legyőznie. A 11. helyen kiemelt játékos pazar formában teniszezett tavaly, hat tornát is megnyert. „Simona mentálisan és fizikálisan is nagyon erős. Jól ismerjük egymást, már háromszor játszottunk egymás ellen, s ebből kétszer én győztem. Egy GS-negyeddöntőben minden labdáért nagy harc van. Remélem, sikerül megismételnem az eddigi jó teljesítményemet, és ugyanilyen lendülettel, összpontosítással és jó játékkal rukkolok ki ellene is. Élvezem, ahogy a pályán mozgok, és ilyenkor játszom a legjobb teniszt” – tette hozzá Cibulková.

A mérkőzésre közép-európai idő szerint holnap hajnalban (1.00) kerül sor. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?