Černák pontot mentett

A DAC futballcsapata 1:1-es döntetlent játszott kedden este Nagymihályban a Fortuna Liga 28. fordulójában.

A DAC futballcsapata 1:1-es döntetlent játszott kedden este Nagymihályban a Fortuna Liga 28. fordulójában. Az egy pontot Černák négy perccel a lefújás előtt szerzett találata mentette meg a sárga-kékeknek.

A kiesés ellen harcoló nagymihályiak szereztek vezetést a találkozón, Hamuľak (aki korábban már egy kapufával is észrevetette magát) közvetlenül a félidő vége előtt talált Tujvel kapujába. Mindkét oldalon voltak helyzetek, a DAC-nak végül a negyedórával a lefújás előtt beállt Černák szerezte meg az egyenlítő találatot, amikor 12 méterről laposan lőtt Kelemen hálójába.

A 18 éves Černák ebben a szezonban ötödször, tavasszal először kapott lehetőséget Tomislav Maric vezetőedzőtől, ez volt a negyedik találata az élvonalban. „Az edző azzal küldött pályára, hogy két gólt lőjek. A második nem jött össze, de az egy pontnak örülünk. Nem ez volt a legjobb meccsünk, a trencséniek ellen sokkal jobban játszottunk” – nyilatkozta a sportnapilapnak Černák.

A fiatal csatár találatát élőben látták családtagjai is, Černák ugyanis tőketerebesi származású, így Nagymihályba több rokona és ismerőse elment megnézni.

A DAC vezetőedzője elégedett volt a pontszerzéssel. „Nehéz meccs volt, mindkét oldalon voltak lehetőségek. Mi nem játszottunk elég nyugodtan, és az akciók nem voltak elég gördülékenyek. De meg kell dicsérnem a játékosaimat, örülök, hogy Černák gólt lőtt, és remélem, ettől majd nagyobb lesz az önbizalma” – mondta Tomislav Maric, akitől sokak szerint már eddig is több esélyt érdemelt volna a fiatal csatár.

A nagymihályiak számára az egyenlítő gól a legrosszabbkor jött, mivel a kiesés elleni harcban a rivális szakolcaiak a hosszabbításban győzni tudtak az aranyosmaróti ViOn ellen. A tabella alján így most nagyon kiegyenlített a helyzet, a ViOnnak 24 pontja van, a nagymihályiaknak és a szakolcaiaknak egyaránt 21-21.

„Az első félidőben mi voltunk a jobbak, rengeteg helyzetet kialakítottunk, de csak egyet értékesítettünk. Nem tudom, kinek mit vétett ez a klub, hogy most ezt így visszakapjuk… Nagyon sok a peches meccsünk, a mostani is ilyen volt. Bíznunk kell, hogy a következő fordulókban megváltozik ez a tendencia” – mondta lehangoltan a Zemplínt irányító Stanislav Griga. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?