Cavani az MSN-trió ellen

Lisszabon/Párizs.

Lisszabon/Párizs. A Barcelona a Paris Saint-Germain ellen folytathatja jó sorozatát, a Borussia Dortmund pedig három év után ismét bejuthat a legjobb nyolc közé, amihez az első lépést Lisszabonban teheti meg.

Ma (20.45) két mérkőzéssel veszi kezdetét a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntője.

Barca: nincs gyengéje?

Az ötszörös győztes katalán együttes 2013-ban és 2015-ben is búcsúztatta a PSG-t, mindkétszer a negyeddöntőben, s utóbbi hat mérkőzéséből mindössze egyet vesztett el a francia riválissal szemben.

„Nincs verhetetlen csapat, de természetesen ők a párharcunk esélyesei. A világ legjobb együttese, tisztelnünk kell őket” – mondta az ellenfélről Lucas, a párizsiak brazil támadója. „A Barcelonának nincs gyengéje. De ha jól fogunk védekezni, lesz esélyünk. A pálya másik felén nincs gond, a katalánok ellen mindig voltak gólszerzési lehetőségeink a múltban” – jegyezte meg Maxwell, a PSG védője, aki 2009 és 2012 között a Barcát erősítette.

A házigazda elsősorban Edinson Cavani teljesítményében bízhat, és nem alaptalanul: az uruguayi csatár utóbbi tizenkét mérkőzésén tizennégy gólt szerzett, minden sorozatot figyelembe véve már 33-nál jár a mostani szezonban, ez eggyel több, mint amennyit a másik oldalon Lionel Messi elért eddig. A BL góllövőlistáján egyébként ők állnak az első két helyen, Messi tíz találattal az első (az MSN másik két tagja, Neymar és Suárez még csak 2–2-nél jár), Cavani hattal a második.

BVB: a BL könnyebb?

A Borussia Dortmund és rekorder támadósora a portugál bajnok Benfica vendége lesz, a nyolcaddöntő egyetlen olyan párharcában, ahol két, a sorozatot korábban már megnyert csapat találkozik.

A német gárda a csoportkör hat meccse alatt 21 gólt szerzett, ez csúcs a BL történetében, de nehézséget jelent a számára, hogy ezt a teljesítményt a Bundesligában is állandósítsa. „Nehéz átmentenünk ezt a pontosságot, ezt a koncentrációt azokra a találkozókra, amelyek nem a nagy színpadon, távol a rivaldafénytől zajlanak” – utalt Thomas Tuchel vezetőedző többek között arra, hogy a BVB szombaton nagy meglepetésre 2:1-re kikapott a sereghajtó Darmstadt otthonában a bajnokságban, s hiába áll a negyedik helyen, már 15 pont a hátránya az éllovas Bayern Münchennel szemben.

A Benfica – amely tavaly negyeddöntőt játszhatott – sokkal jobb eredménnyel hangolt a mai összecsapásra, 3:0-ra megverte az Aroucát, ezzel továbbra is vezeti a portugál bajnokságot. A BL-ben viszont a legkevesebb, nyolc ponttal csusszant tovább a csoportkörből. Ami viszont mellette szól: elmúlt húsz hazai meccséből csak kettőt veszített el német ellenféllel szemben. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?