Büszke, erős és dacos amerikai nők

amcsik

Az amerikai Megan Rapinoe lett a női labdarúgó-vb legjobbja, de a 34 éves támadó nemcsak a pályán nyújtott teljesítményével hívja fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy társadalmi kérdésekben bátran felszólal.

A futballista 2012-ben nyíltan felvállalta, hogy leszbikus, mert úgy érezte, fel kell hívnia a széles nyilvánosság figyelmét arra, hogy melegek is küzdenek Amerika sikeréért.

„Nem nyerhetsz vb-t melegek nélkül. Ez még soha nem történt meg” – nyilatkozta a franciaországi tornán a 34 éves játékos.

Rapinoe a melegek jogai mellett a nők jogait is rendkívül fontosnak tartja, többször rámutatott a női és a férfi játékosok közötti különbségekre, pénzdíjak, szponzori szerződések tekintetében. Idén márciusban ő volt az egyik kulcsszereplője annak a megmozdulásnak, amikor 28 amerikai női futballista beperelte a hazai szövetséget, mert jóval kevesebb pénzt fizet a nőknek, mint a férfiaknak.

Rapinoe Donald Trump elnök politikájával sem ért egyet, megjelent róla egy videó, ahol arról kérdezték, várja-e, hogy a Fehér Házba mehessen, amire a 34 éves öntörvényű játékos azt felelte: „Nem megyek a kib…tt Fehér Házba. Nem is fognak meghívni minket.”

Trump azonnal reagált, hogy az amerikaiak eredményétől függetlenül meg fogja hívni a csapatot a Fehér Házba, de azért be is szólt a csatárnak: „Megannak először NYERNIE kellene, mielőtt BESZÉL!”

A hollandok elleni győztes vb-döntő után már Trump sem szólhatott semmit, elvégre teljesült a feltétele, Rapinoe pedig így fogalmazott: „Mi azt mondjuk, amit érzünk. Mindannyian. Tudom, hogy az én hangom néha hangosabb, de az egész csapat egységes. Büszke, erős és dacos nők vagyunk!”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?