Bronzéremért játszhatnak a komáromi férfiröplabdázók

A Spartak VKP csapata nem tudta felborítani a papír-formát, a címvédő eperjesiek 3:0-ra győztek ellene az extraliga playoff-elődön-tőjében.Nem tudta megismételni tavalyi sikeres szereplését a VK Spartak UJS VKP Komárno csapata a férfi-röplabdaextraligában.

A Spartak VKP csapata nem tudta felborítani a papír-formát, a címvédő eperjesiek 3:0-ra győztek ellene az extraliga playoff-elődön-tőjében.

Nem tudta megismételni tavalyi sikeres szereplését a VK Spartak UJS VKP Komárno csapata a férfi-röplabdaextraligában. Szerdán harmadszor is vereséget szenvedtek a Duna-partiak az elődöntőben Eperjesen 3:0-ra (25:21, 25:23, 25:21) a VK Mirad PU Prešov ellen, amely a tavalyi bajnoki cím után ismételhet. Ellenfele a döntőben az alapszakasz győztese, a VK Bystrina SPU Nitra csapata lesz. A röplabdabajnokság alapszakaszában, a rájátszásban és a playoffban nyújtott teljesítmények alapján a két legnagyobb játékerőt képviselő együttes került a döntőbe.

A komáromiak címvédő ellenfele annyit mutatott szerdán, amennyi a sima győzelméhez elég volt. Ennek ellenére a Duna-partiak nem játszottak alárendelt szerepet, de ha fontosnak mutatkozott, a hazaiak mindig tudtak reagálni a helyzetre. Az első szettben 19:19-ig csak egy-egy ponttal vezetett valamelyik csapat, utána a hazaiak ritmust váltottak, s csak pár perc kellett a 25:21-es szettgyőzelemhez. A második szettben úgy tűnt, a komáromiak örülhetnek. A szett négyötödéig 2-4 ponttal mindig vezettek, 21:17-es komáromi vezetésnél azonban Martin Sopko kezdett szerválni, aki olyan hat leütésszerű szervát mutatott be, amelyekkel a komáromiak nem tudtak mit kezdeni, és az állást egymaga 23:21-re varázsolta az eperjesiek javára. Néhány ponttal odébb egy szettlabdát még hárítottak a komáromiak, a másodikkal azonban a hazaiak 25:23-ra nyerték a játszmát, 2:0. A harmadik szett már az eperjesiek megszakítás nélküli fölényét hozta. Csaknem végig vezetve 25:21-re nyerték a szettet, a mérkőzést pedig 3:0-ra.

Az aranyéremre esélyes eperjesiek a szerválás minőségében – a komáromiak közül már csak ketten alkalmaztak támadószervát, ez az élvonalban nagyon kevés –, a támadások előkészítésében és a ki nem kényszerített hibák számában múlták felül a Duna-partiakat.

A komáromiak elődöntős eredményén a szakemberek és a tárgyilagos szurkolók sem lepődtek meg. A Spartak VKP az alapszakasz után láthatóan visszaesett vetélytársaihoz képest, aminek fő oka a meghatározó játékosok távozása volt még az idény elején és közben is (Andrej Patúc, Boris Demeter, Ľuboš Nemec), őket nehéz volt pótolni az élesedő küzdelemben. Hosszan tartó sérülések is visszafogták a csapatot a jobb teljesítmény elérésében. Viszont még így is érmet szerezhet az Oravec-legénység, a kassaiak elleni bronzszéria jövő szombaton kezdődik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?