Brazil pénzek és tervek Somorján

Ma kezdődik a II. labdarúgó-liga nyugati csoportjának 2016/17-es szezonja. Az újonc somorjaiak szeretnének bekerülni a felsőházba.A patinás Fluminense Rio de Janiero többségi tulajdonrészt szerzett a II. labdarúgóligába visszakerült alakulatot is működtető FC ŠTK 1914 Šamorín Részvénytársaságban.

Ma kezdődik a II. labdarúgó-liga nyugati csoportjának 2016/17-es szezonja. Az újonc somorjaiak szeretnének bekerülni a felsőházba.

A patinás Fluminense Rio de Janiero többségi tulajdonrészt szerzett a II. labdarúgóligába visszakerült alakulatot is működtető FC ŠTK 1914 Šamorín Részvénytársaságban. Ennek alapján a brazilok a két csallóközi felnőtt együttest menedzselik és pénzelik, a tizenegy korosztályos ifi-, illetve diákcsapat irányítása kizárólag a hazai szakemberek feladata, finanszírozása pedig a városi önkormányzat, valamint a helyi és környékbeli szponzorok hatásköre lett.

Az A csapatnál rövid ideig tartott a III. ligás bajnoki cím ünneplése. A megszokottnál jóval nagyobb játékosmozgások után kialakult keret az amerikai Mike Keeney irányításával készült, eközben a stadionban bővítették és korszerűsítették a vendégek öltözőjét, felújították a gyepszőnyeget, az előírásnak megfelelően műanyagból készült kapukat szereltek a pályára. Peter Bláha csapatmenedzser érdeklődésünkre közölte, hogy hármas célt tűztek ki az új idényre: anyagi gondok nélkül szerepelni, hétről hétre javítani a játékosok összeszokottságán, amelynek eredményeként jövő tavasszal be kell kerülni a rájátszásba, ahol legalább a hatodik helyet szeretnék megszerezni. Csölle Roland csapatvezető szerint egészséges önbizalomról és elszántságról tanúskodnak a tervek. Elődje, Sánka László, az egyik helyi focilegenda sem tartja eltúlzottnak ezeket a célokat.

Mike Keeney egyébként mindössze idén kora tavasszal érkezett Somorjára, ahol kisebb csodát hajtott végre, hiszen néhány hét alatt stílusosan játszó, harcos szellemű csapatot kovácsolt a különböző futballkultúrát képviselő játékosokból. „Most még nagyobb kihívás előtt állok, hiszen feljebb léptünk egy osztállyal, ráadásul szlovákiai védenceimen kívül brazil, argentin, perui, német és szerb focista is tagja a keretnek. Az előkészületi mérkőzések azonban igazolták, hogy jó úton járunk” – nyilatkozta lapunknak a sok országot megjárt szakember, aki egyébként a Chelsea egyik játékosmegfigyelője is.

Tamáskodók is akadnak a helyi szurkolók között, akik főleg attól tartanak, mi lesz a somorjai fociból, ha egyszer a brazilok lelépnek. Aggodalmaikat Csutora Norbert oszlatta szét: „Partnereink hosszú távra terveznek. Nem tartják végállomásnak a második ligát sem. Ha pedig hétvégenként jó meccseket látunk a Pomléban, akkor ennek mindenki csak örülhet” – szögezte le a somorjai labdarúgás újkori sikerkovácsa. Mindenesetre nehéz idénykezdet vár a felső-csallóközi kék-fehérekre, akik idegenben majd a Fluminense színeiben (vörös-fehér-zöld) szerepelnek. Az őszi idényt a Pohronie otthonában kezdi az együttes, majd a Nitrát fogadja.

Az STK a felkészülés során legyőzte az NB II-es mosonmagyaróváriakat (3:1), a Slovan B csapatát (5:1) és a félieket (5:0), s kikapott az NB III-as Győri ETO-tól (1:2).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?