Bravúros bajnokverés Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely. Pačinda parádés találatával a DAC 1:0-ra legyőzte az éllovas trencséni együttest a labdarúgó Fortuna Liga 27. fordulójában.

Dunaszerdahely. Pačinda parádés találatával a DAC 1:0-ra legyőzte az éllovas trencséni együttest a labdarúgó Fortuna Liga 27. fordulójában. A sárga-kékek négy elvesztett tétmeccs után nyertek, a címvédő vendégek másfél év után szenvedtek vereséget idegenben.

Tomislav Maric vezetőedző öt helyen változtatott a zsolnaiak elleni kezdőcsapaton, Michalík, Kwin, Davis, Sarr és Stephens helyett, Zsivkovics, Egri, Simon Pambou, Polievka valamint a felépült Szarka kapott lehetőséget. Az is meglepetést okozott, hogy a ballábas Pačinda ezúttal a jobb szélen kapott helyett.

Óvatosan indult az összecsapás, de ez a szurkolókat nem zavarta, fantasztikus hangulatot teremtettek. A technikás vendégek játszottak fölényben, de a dunaszerdahelyiek rendkívül fegyelmezetten, taktikusan játszottak, és gyors kontrákkal próbálkoztak. Közel fél órát kellett várni az első lehetőségre, de Maierhofer fejesét biztosan hárította Tujvel. A túloldalon Ľupták távoli bombája elkerülte a kaput. Ezután egy hazaadást követően Šemrinec addig tétovázott, míg Pačinda letámadta, és megszerezte a labdát, ám a trencséni hálóőr másodszorra védeni tudott. Az első félidő legnagyobb helyzetét a 43. percben Simon Pambou hagyta ki, aki Ľupták beadása után közelről fejelt kapura, ám Šemrinec résen volt.

Martin Ševela a szünetben két cserét is végrehajtott, ez jelezte, hogy elégedetlen védencei teljesítményével. Trencséni lehetőséggel indult a második játékrész, Maierhofer fejelt mellé. Gyors hazai akció végén Pačinda kiugratta Polievkát, aki elől Kleščík üggyel-bajjal mentett. A 60. percben megszületett a DAC győztes gólja: Pambou Pačindát szöktette, aki áttette a labdát a bal lábára, és 19 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot – 1:0. Óriási örömujjongás és vastaps köszöntötte a DAC gólját, és zúgott a „Mindenki itt van, mindenki tapsol, mindenki DAC-nak szurkol”. A trencséniek ezután beszorították a hazaiakat, Ojim csavart lövése centikkel szállt fölé. A 80. percben a DAC eldönthette volna a három pont sorsát, Pačinda mesteri passza után Polievka került helyzetbe, ám Šemrinec bravúrosan hárított, a kipattanó labdát Pačinda fölé bombázta. Nem sokkal később a teljesen üresen hagyott Maierhofer két méterről mellé fejelt. Röviddel a lefújás előtt Bero közeli lövését fantasztikus reflexmozdulattal védte Tujvel, a kipattanót pedig a csereként beállt Holúbek a kapufára rúgta.

Az utolsó percekben a szurkolók állva tapsoltak kedvenceiknek, és a lefújás után hatalmas ünneplés kezdődött, szinte karneváli hangulat uralkodott a DAC Arénában.

„Bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk legyőzni az élcsapatokat is. Nagyon örülök, hogy megszakadt a kudarcsorozatunk, és végre nyertünk – mondta lapunknak Szarka Ákos, aki sérülése után tért vissza a csapatba. – A korábbi meccseken sem fociztunk rosszul, ám kihagytuk a ziccereket, most a három helyzetünk közül egyet értékesítettünk, és Pači találata a javunkra döntött. Drukkereink ismét igazolták, hogy ők a legjobbak az országban, és hathatós segítségükkel legyőztük a listavezetőt.”

Ezúttal bejöttek Tomislav Maric húzásai, magabiztosan játszott a védelem közepén a Ljubicic–Egri duó, és Pambou, valamint Polievka is nagyon hasznosan focizott.

A DAC trénere így értékelte a meccset: „A játékosok betartották a taktikai utasításokat, és végig nagyon fegyelmezetten futballoztak. Tudtuk, hogy a trencsénieknek gyors és technikás játékosaik vannak, akik jól használják ki az üres területeket. A meccs nagy részében jól lezártuk ezeket a területeket. Kontrákra játszottunk, és egy helyzetünket sikerült is kihasználnunk. Bevallom, kis szerencsénk is volt, de erre ilyen erős csapat ellen szükség is van.”

Martin Ševela, a trencséniek mestere így látta a találkozót: „Az első félidőben gyengén fociztunk, hiányzott az akarat és a tűz a játékosokból. Az utolsó húsz percben beszorítottuk a hazaiakat, ám nem tudtunk egyenlíteni. A mai teljesítményünkért nem érdemeltünk győzelmet.”

A héten két bajnoki fordulót is rendeznek, holnap (19.00) Nagymihályba látogat a DAC, majd szombaton (19.00) a Podbrezová elleni találkozó lesz a stadionbúcsúztató.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?