BL: kiesett a Barca, elődöntős a címvédő Bayern

<p>Hat éven keresztül legalább elődöntős volt a Barcelona a Bajnokok Ligájában, zsinórban hetedszer nem jött össze. 40 év után először elődöntős az Atlético. A Bayern egy kicsit szenvedett a Manchesterrel, de továbbment.</p>

Münchenben a manchesteri 1-1 után a címvédő Bayern volt a szuperfavorit, ám sokáig nem találta a kulcsot az angol védelem feltöréséhez. A gólnélküli első játékrész után óriási meglepetésre a ManU szerzett vezetést, Patrice Evra ritka szép bombagóljával. Nézzék csak meg:

A Bayern 73 másodpercig állt csak kiesésre, ám Mandžukić az 57. percben egyenlített. Ha így maradt volna az eredmény, hosszabbítás következett volna. A németek viszont nem álltak le, Thomas Müller révén tíz perccel később megszerezték a vezetést, melyet Arjen Robben biztosított be a 76. percben. A címvédő így a legjobb négy között van, 4-2-es összesítéssel ütötte ki a Manchester Unitedet.

Madridban az Atlético rakétarajtot vett. Koke először a kapufát találta el, majd az 5. percben megszerezte a vezetést. Mint utólag kiderült, ez volt a továbbjutást eldöntő gól. Nézzék meg:

Pedig még az első félidőben a Barcelona volt sztárja, David Villa kétszer telibe találta a kapufát, az Atlético tehát kényelmes előnyt szerezhetett volna. A második félidőben feljött a Barca, a vendégeknek – akiknek már egy 1-1 is elég lett volna a hosszabbításhoz – volt egy-két helyzetük, ám nem tudták ráerőltetni akaratukat a hazaiakra. Hiába birtokolták 66 százalékban a labdát, a 90 perc alatt egy gólt sem tudtak lőni.

A Barcelona a hajrára teljesen szétesett, míg pár évvel ezelőtt a katalán csapat ilyen helyzetben nem engedte volna elvenni magától a labdát, most a hazaiak kapuja közelébe sem jutott. A Barca 2008 óta minden szezonban legalább az elődöntőig eljutott, a zsinórban hetedik elődöntős szereplés nem jött össze. 

Az Atlético Madrid utoljára 1974-ben jutott be a legrangosabb kupasorozat elődöntőjébe. Abban az évben végül BEK-döntőt játszott, melyben a hosszabbítás utolsó percéig vezetett, ám az 1-1-es végeredmény utáni megismételt döntőben – ez volt a BEK/BL történetének egyetlen ismételt fináléja – 4-0-s vereséget szenvedett. Kitől? A Bayerntől, amely most is ott lesz a legjobb négy között. 

Eredmények:

Bayern München–Manchester United 3-1 (0-0). Góllövők: Mandžukić (59.), Müller (68.), Robben (76.), illetve Evra (57.). Továbbjutó: Bayern München, 4-2-es összesítéssel.

Atlético Madrid–FC Barcelona 1-0 (1-0). Góllövő: Koke (5.). Továbbjutó: Atlético Madrid, 2-1-es összesítéssel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?