Bírói szarvashiba Pereden

foci
Pered |

Nem mindennapi játékvezetői szarvashiba borzolta a kedélyeket a Galánta–vágsellyei VII. liga 6. fordulójában lejátszott Pered–Šintava (1:3) mérkőzésen. 

 A hatodik percben gól nélküli állásnál, tetszetős akció végén a bal alsó sarokba lőtt a nyeretlen hazaiak csatára. Nagy volt a perediek öröme, de csak rövid ideig tartott, ugyanis a bíró nem adta meg a jogos találatot. Pedig a sempteiek egyáltalán nem tiltakoztak, lógó fejjel indultak a középkezdéshez… De a vágsellyei Vladimír Novák szerint a labda a lyukas oldalhalón keresztül jutott a kapuba! Hiába reklamáltak a vendéglátók, a tapasztalt játékvezető hajthatatlan volt. A hercehurca megzavarta a fiatal hazai csapatot, s röviddel később a favorizált sempteiek megszerezték a vezetést.

Az első félidő lefújása után hiába mutatták a rendezők a bírónak, hogy nincs lyuk az oldalhálón, amely tökéletesen le is volt rögzítve.

„Ez hihetetlen, ilyen hatalmas játékvezetői baki! A bíró elmondta, úgy látta, hogy a hálóőr a kapu mögül hozta vissza a labdát, ez szerinte csakúgy történhetett meg, hogy a játékszer az oldalhálón át jutott a kapuba. Hiába magyaráztuk neki, hogy ez nem igaz – mondta lapunknak Takács Szilárd peredi klubelnök. – A találkozó után a vendégek hálóőre elismerte, hogy a kapuból vette ki a labdát. Sajnos, semmit sem tehetünk, ebben az osztályban nem kell a mérkőzésekről videófelvételt csinálni, meccsellenőr pedig nem volt. Sajnálom a fiúkat, jól kezdtük az összecsapást, de ez az óriási játékvezetői hiba visszavetette együttesünket.”

A sempteiek győzelmükkel a tabella élére ugrottak, míg a perediek a 9. helyen állnak. Egyébként arra már többször volt példa – még a Bundesligában is –, hogy az oldalhálón át kapuba került labda után gólt ítéltek a bírók, de olyanra nem emlékszünk, hogy egy jogos találatot ilyen indokkal érvénytelenítettek volna.

(ón) 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?