Betléri és kuntapolcai fociszünet

Betlér/Kuntapolca. A kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjának tavaszi idényében már nem játszanak a pontokért a betlériek (Betliar), akik a versenysorozatot irányító szövetségnek küldött levelükben kijelentkeztek a bajnokságból. Már a bajnoki évfolyam rajtja előtt is a visszalépést fontolgatta a klubvezetés.

Betlér/Kuntapolca. A kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjának tavaszi idényében már nem játszanak a pontokért a betlériek (Betliar), akik a versenysorozatot irányító szövetségnek küldött levelükben kijelentkeztek a bajnokságból. Már a bajnoki évfolyam rajtja előtt is a visszalépést fontolgatta a klubvezetés. „Két alternatívánk is volt. Előbb arra gondoltunk, helyet cserélünk a krasznahorkaváraljaiakkal. Erről labdarúgóink hallani sem akartak. A nyitány előtt abban állapodtunk meg velük, hogy a vezetés biztosítja a csapat utaztatását, a felszerelését és megtéríti az útiköltséget. Meccsprémiumot azonban nem ígértünk” – taglalta a mélyrepüléshez vezető út első fejezetét Dušan Ivanka, a Tatran Betliar klubelnöke. Az őszi idény után több játékosuk is lelécelt. Szolvens támogatójuk sem akadt, csupán a helyi önkormányzat segítségére támaszkodhattak. Ebben a helyzetben rezignáltak. Hová lettek a csapat húzóemberei? „A legtöbben, Vávra, Uharček (Moldva nad Bodvou), Kasper, Árvay (Nižná Slaná), Varga (Dedinky), Greško (Rož-ňava), vendégjátékosként a környékbeli kluboknál szerepelnek, Hajdúk és Jakab az oláhpatakiakhoz (Vlachovo) igazolt. Az utóbbiért még nem kaptuk meg az általunk igényelt lelépési összeget. Fellebbeztünk, ám eddig még nem történt az ügyben előrelépés” – sorolta a távozók neveit a sportvezető. De vajon lesz-e folytatás? „Reméljük, klubunk eddigi jó eredményeire való tekintettel a rozsnyói területi futballszövetség vezetői nem száműznek minket a legalacsonyabb (III.) osztályba, mert ősztől az I-ből kívánjuk elkezdeni a felzárkózást” – vázolta fel a jövőképet Dušan Ivanka.

Legfrissebb információink szerint máris megürült egy hely a rozsnyói területi bajnokság I. osztályában, hiszen röviddel a holnap sorra kerülő tavaszi nyitány előtt a kuntapolcaiak is (Kunova Teplica) bejelentették: pénzszűke miatt kilépnek a bajnokságból. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?