Bérben is egyeduralkodó

Berlin. Michael Schumacher, a Forma-1 többszörösen koronázott királya a fizetési listát is uralja: a Ferrari ötszörös világbajnoka évente 45 millió eurót zsebelhet be, utána Jacques Villeneuve következik „szerény“ 13 millióval.

Berlin. Michael Schumacher, a Forma-1 többszörösen koronázott királya a fizetési listát is uralja: a Ferrari ötszörös világbajnoka évente 45 millió eurót zsebelhet be, utána Jacques Villeneuve következik „szerény“ 13 millióval. A Sport Bild című hetilap legfrissebb számában nyilvánosságra hozta a Forma-1-es pilóták kereseti listáját (kizárólag az istállóktól kapott összegek szerint összeállítva), amelyet természetesen Michael Schumacher vezet: a Ferrari ötszörös világbajnoka 45 millió eurót kap az idei szezonért, több mint háromszor annyit, mint a rangsorban utána következő, BAR-Hondát terelgető kanadai Jacques Villeneuve.

Nem nehéz kiszámolni, a Forma-1 jelenlegi egyeduralkodója versenyenként körülbelül két és fél millió eurót könyvelhet el, ez több, mint az újonc Cristiano da Matta éves fizetése. A lista harmadik helyét egyébként a másik Schumacher, Ralf foglalja el, a williamses 11 millió eurót keres; csapattásra, Juan Pablo Montoya kilencet, a McLarent kormányzó David Coulthard nyolcat, míg Schumacher hűséges fegyverhordozója, Rubens Barrichelo hetet. A kereseti lista élmezőnye: 1. Michael Schumacher (német, Ferrari) 45 millió euró, 2. Jacques Villeneuve (kanadai, BAR-Honda) 13 millió, 3. Ralf Schumacher (német, Williams-BMW) 11 millió, 4. Juan Pablo Montoya (kolumbiai, Williams-BMW) 9 millió, 5. David Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 8 millió, 6. Rubens Barrichello (brazil, Ferrari) 7 millió, 7. Giancarlo Fisichella (olasz, Jordan-Ford) 5,5 millió, 8. Jenson Button (brit, BAR-Honda) 5 millió, 9. Jarno Trulli (olasz, Renault) 4,8 millió, 10. Kimi Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 4,5 millió, 11. Olivier Panis (francia, Toyota) 4 millió, 12. Cristiano da Matta (brazil, Toyota) 2 millió, 13. Heinz-Harald Frentzen (német, Sauber-Petronas) 1,5 millió, 14. Mark Webber (ausztrál, Jaguar) 1,4 millió. (origo)

Edzések és szócsaták

Imola. Elkezdődött az idény előtti utolsó teszthét, amely során a csapatok három helyszínen vágtak bele a kollektív tréningezésbe. Imolában Jacques Villeneuve, a silverstone-i rövid pályán Kimi Räikkönen, az edzésmenők jerezi gyakorlásán pedig Juan Pablo Montoya volt a leggyorsabb. Bernie Ecclestone a csapatvezetőkkel vív nagy szócsatákat. A McLaren és a Williams csapatvezetőit elmarasztalta, szerinte a csapatoknak maguknak kellett volna megoldaniuk a költségcsökkentést, és nem várni az FIA közbelépésére. Luca di Montezemolónak, a Ferrari elnökének a GPWC elindítását sürgető nyilatkozatára pedig úgy reagált, hogy ha az autógyárak saját sorozatot alapítanak, beperli őket. (NS)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?