Beindult a német henger, Pepe begőzölt

<p>Lehengerlő, 4:0-s győzelemmel kezdték a vb-t a németek. Thomas Müller mesterhármast lőtt, a portugálok ráfizettek Pepe forrófejűségére.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Schumacher felébredt! Ezzel az örömhírrel kezdődött a németek napja Salvadorban. A futballisták közül többen is Schumi-rajongók, leginkább Lukas Podolski viseli a szívén a Forma–1-es versenyző sorsát. Schumiért is játszunk! – ontották a német hírforrások a lelkes nyilatkozatokat.

Az eufória pedig csak fokozódott a portugálok elleni mérkőzésen. A némi meglepetésre a kezdőcsapatba került Götze forgatta az embereket, s egy tizenegyest is kiharcolt (az más kérdés, hogy ezen a világbajnokságon olyan párharcokat fújnak le, amilyeneket a bírók korábban észre sem szoktak venni), s a büntetőt Thomas Müller be is lőtte.

(A németek ezt megelőzően húsz éve rúghattak tizenegyest a világbajnokságon, az 1994-es vb-n a bolgárok elleni negyeddöntőben Lothar Matthäus értékesített egy büntetőt.)

Hummels fejesével aztán gyorsan 2:0 lett, de a meccs nem itt ment el végleg a portugálok számára, hanem a 37. percben, amikor Pepe a labdáért harcolva arcon találta Müllert, a német játékos a földre zuhant, ezt pedig Pepe szimulálásnak értékelte, s ezt a véleményét egy lefejelési kísérlettel nyomatékosította.

„Nem vagyok biztos benne, hogy nem csak a reputációja miatt állították-e ki – mérgelődött Paulo Bento, a portugálok szövetségi kapitánya. – De nem csak a bíró hibázott, mi is rengeteg hibát elkövettünk, főleg a védelemben.”

Pepe nem áll épp higgadt, sportszerű játékos hírében, pedig ez volt az első piros lapja a válogatottban, s a spanyol bajnokságban is még „csak” háromszor állították ki – utoljára 2011 decemberében, a Sevilla elleni találkozón.

A mostani piros lap jogosságát senki nem kérdőjelezi meg, ám a Daily Mail például arról cikkez, hogy Müller is megérdemelt volna egy sárgát a „nagyhalálért”.

Müller viszont végül nem sárgát kapott, hanem a meccs emberének járó díjat: az első félidő hosszabbításában belőtte a második gólját, a második játékrészben pedig harmadszor is betalált.

„Müller olyan játékos, akiről én mint edző sem tudom, hogy mit fog éppen csinálni. Ebből eredően az ellenfelek számára is teljesen kiszámíthatatlan, csak az jár a fejében, hogy gólt szerezzen” – nyilatkozta játékosáról Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya.

„Fantasztikus volt! – lelkendezett a németek 100. vb-meccsét követően Müller, viszont az ominózus kiállításra vonatkozó kérdést elhárította. – Ütést éreztem, de hogy aztán mi történt, arra tényleg nem emlékszem.”

Müller ezzel már nyolc gólnál jár a vb-ken, ezzel beérte az örökranglistán Maradonát, Rivaldót és Rudi Völlert.

A mérkőzést a helyszínen látta Angela Merkel német kancellár is, aki a lefújás után bekéredzkedett az öltözőbe, és boldogan fényképezkedett a játékosokkal.

A német lapok is lelkendeznek: „Igen, ez a mi világbajnokságunk lesz” – írja a Bild, a Frankfurter Allgemaine Zeitung szerint pedig „még a legoptimistábbak sem mertek ilyen rajtról álmodni, amelyen a ragyogó Thomas Müller mindenki fölé nőtt”.

Nem fukarkodnak a dicsérettel az egykori labdarúgók sem, Maradona (akinek nem kell bemutatni a német válogatott erejét, hiszen a Nationalelf négy éve a Maradona általa irányított Argentínát is elpáholta, a nyolc között 4:1-re nyert) például ezt mondta: „Németország megvalósította a tökéletességet. A fizikai fölényük félelmetes, Portugália törpének nézett ki ellenük. Intelligensen is futnak.”

A portugálok, akik korábban még soha nem kaptak négy gólt egy vb-meccsen, nehéz helyzetbe kerültek a vereséggel, s a védelmük is szétesett. Az USA elleni mérkőzésen biztosan nem játszhat az eltiltott Pepe (akit akár három meccsre is eltilthatnak), sérülés miatt pedig Fabio Coentrao világbajnokságának is vége. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?