Barca: menekülés a győzelembe

Befejezéséhez közeledik a labdarúgó Bajnokok Ligája, ma és szerdán megtudjuk, melyik két csapat jut a május 15-i glasgow-i fináléba, hogy lejátsszák az elődöntők visszavágóit. A vendéglátók előnyben leledzenek, persze ha annak lehet nevezni a Leverkusen Manchesterben elért 2:2-es döntetlenjét.

Befejezéséhez közeledik a labdarúgó Bajnokok Ligája, ma és szerdán megtudjuk, melyik két csapat jut a május 15-i glasgow-i fináléba, hogy lejátsszák az elődöntők visszavágóit. A vendéglátók előnyben leledzenek, persze ha annak lehet nevezni a Leverkusen Manchesterben elért 2:2-es döntetlenjét. A remi, a két gól, a kupaszabály erre enged következtetni. A Real esete az más. 2:0-ás vezetés birtokában fogadja az ősi rivális Barcát.

Rendkívüli izgalmat ígér hát a mai Bayer Leverkusen–Manchester United összecsapás. Annál is inkább, mivel a hazaiak még sosem jutottak a BL-fináléba, s ez fokozhatja a németek elszántságát. Az viszont fékezheti, hogy szombaton hatalmas csalódás érte őket a Bundesligában. Ugyanis a Bayer hónapok óta az élen állt, két fordulóval korábban még öt ponttal vezetett a Dortmund előtt, az utolsó előtti körben azonban kikapott Nürnbergben, s helycsere történt az élen. Klaus Toppmöller, a Bayer edzője: „El kell ismernem, ez a kudarc rendkívül fájdalmas, nem tudom, milyen hatással lesz a játékosokra.”

Sir Alex Ferguson, a MU trénere úgy véli, a németek múlt szerdán túl korán örültek: „A lefújás után nagy ünneplést csaptak, s ez reményt ad számunkra. Csapatomat képesnek tartom arra, hogy a döntőbe jusson.” Az angolok nem felelejtik el megemlíteni: három éve úgy jutottak a fináléba, hogy a hazai 1:1 után Torinóban 2:0-ás hátrányból fordítottak 3:2-re a Juventus elleni visszavágón. Ami igaz, az igaz: a MU azon kevés szigetországi együttesek közé tartozik, amelyik kontinensünkön nem ijed meg ellenfeleitől. Bár most vegyük figyelembe: a csapat „50 százaléka”, a sérült Beckham nagyon fog hiányozni

Várható összeállítások, LEVERKUSEN: Butt-Zsivkovics, Lucio, Nowotny, Placente, Schneider, Bastürk, Ballack, Zé Roberto, Berbatov, Bardaric. A Bayer mérlege a BL idei kiírásában: 17-9-3-5-30:25, a legeredményesebbek: Ballack és Neuville 6-6, Kirsten 4 gól.

MANCHESTER UTD.: Barthez-Ph. Neville, Blanc (O Shea), Brown, Silvestre, Butt, Scholes, Keane, Verón, Giggs, Van Nistelrooy. Mérleg: 15-8-5-2-30:13, a legeredményesebbek: Van Nistelrooy 10, Solskjaer 7, Beckham 5 gól.

A találkozót a dán Nielsen vezeti.

Mivel a madridiak valószínűleg elbúcsúzhatnak a bajnoki címtől, a BL-baen akarnak célba érni. Ehhez „csak” az kell, hogy holnap túljussanak a Barcelonán, aztán jöhet a finálé. Egyszerű a képlet. A futball azonban bonyolult dolog. Főleg kupaszinten. Mert nézzük csak. Egy héttel ezelőtt a Barca végigtámadta a meccset, játékosainak 21 lövési kísérlete volt, de a „fehér balett” okosan játszva kivédekezte ellenfelét, majd megvillantak sztárjai, s kétszer be is köszöntek. Ma is a hátrányban lévő Barcának kellene támadnia, de ki mer manapság offenzívan futballozni a Bernabeu-stadionban? Kevesen. A katalánoknak nincs más lehetőségük, mint menekülni a győzelembe. Rivaldo nélkül...

Vicente del Bosque, a Real edzője: „Nem fogunk csak a védekezésre összpontosítani. Ugyanúgy játszunk majd, mint a többi hazai meccsen, a támadást helyezzük előtérbe.“

Carles Reaxch, a Barca trénere: „Elképzelhető, hogy képesek leszünk a hátrány ledolgozására, egy 2:0-ás győzelemre, ezért a támadásokat kell erőltetnünk.”

Várható összeállítások, REAL: Cesar–Salgado, Hierro, Pavon, R. Carlos–Mekelele, Figo, Zidane, Helguera–Solari, Raul. Mérleg: 15-11-2-2-32:12, legeredményesebbek: Raul 5, Solari 4 gól. BARCELONA: Bonano–Reiziger, F. de Boer, Abelardo, Motta–Cocu, Rochemback, Overmars, Luis Enrique–Kluivert, Saviola. Mérleg: 17-10-3-4-27:19, legtöbb gól: Kluivert 7, Enrique, Rivaldo 6-6. A meccset az olasz Collina vezeti. (T. V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?