Balhé Marseille-ben

Az angol labdarúgó-válogatott Dier szabadrúgásával vezetett Oroszország ellen az Eb-n, ám a szbornaja a 92. percben Berezuckij fejesével egyenlített.

Az angol labdarúgó-válogatott Dier szabadrúgásával vezetett Oroszország ellen az Eb-n, ám a szbornaja a 92. percben Berezuckij fejesével egyenlített. Az angol– orosz meccs után mégsem a drámai végjáték, hanem a szurkolói balhé volt a fő téma.

Marseille-ben már a meccs előestéjén voltak rendbontások, szombaton pedig szinte háborús övezetté változott a város. A rendőröknek vízágyúkat és könnygázt kellett bevetniük a randalírozó drukkerek ellen, legalább öt embert őrizetbe vettek. A zavargásokban negyvenen megsérültek, köztük ketten kritikusan, egy angol férfit újra kellett éleszteni.

Volt balhé a stadionban is: az oroszok egyenlítő gólja után az orosz szurkolók petárdákat hajigáltak, bengáli tüzet gyújtottak, és mindenféle tárgyakkal dobálták az angol drukkereket. A pirotechnikai eszközök annak ellenére jutottak be a stadionba, hogy a szurkolóknak három ellenőrző ponton is meg kellett mutatniuk a csomagjaikat. A drukkerek egy része a korlátokon átugrálva a játéktéren keresztül próbált menekülni, több sajtótermék szerint a jelenetek a hillsborough-i eseményeket idézték.

Az UEFA azonnal fegyelmi eljárást kezdeményezett, és kizárással fenyegette meg Angliát és Oroszországot, ha szurkolóik újabb erőszakos cselekményeket követnek el Franciaországban.

Kisebb zavargások voltak Nizzában is, ahol a lengyel és az északír drukkerek balhéztak. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?