Bajnokavatásra várva

Pozsony. Kedden trónfosztásra készültek a pozsonyiak, ám ebből nem lett semmi, mert a jégkorong Extraliga-döntő ötödik mérkőzésén a házigazda zólyomiak kiütéses, 8:1 arányú sikert könyvelhettek el, s összesítésben a Slovan már csak 3:2-re vezet...

Luděk Krayzel (a koronggal) kedden két gólt is ütött a SlovannakTASR-felvételRemekül kezdte a négy győztes meccsig tartó finálét a fővárosi csapat, hiszen megnyerte az első két zólyomi találkozót (4:3, 6:3), ám aztán megtorpant, ugyanis 3:1-es vereséget szenvedett az első pozsonyi visszavágón, melyen sérülés miatt kénytelen volt nélkülözni a kanadai Caseyt. A címvédő együttesében viszont nem kis meglepetésre jégre lépett Plavucha, aki nem is olyan régen vakbélműtéten esett át. Mint ahogy az várható volt, óvatosan, védekező felfogásban korongozott a Zvolen az Ondrej Nepela Téli Stadionban, türelmesen várt a kínálkozó lehetőség(ek)re. Az első harmadban még nem volt helyzete, az ellenfél viszont három ziccert is elpuskázott, a második játékrészt azonban góllal kezdte Ernest Bokroš vezetőedző legénysége. Ezt követően is higgadtan hokiztak a vendégek, még az sem zavarta meg őket, hogy viszonylag gyorsan egyenlített a Slovan. Közvetlenül a második dudaszó előtt ismét betaláltak a zólyomiak, akik aztán az utolsó 20 percben szóhoz sem engedték jutni az egyre idegesebb pozsonyiakat. „Ha az első harmadban ütünk egy-két gólt, akkor nem szenvedünk vereséget!” – kesergett Miloš Říha, a kékek cseh edzője. Ernest Bokroš, a bajnok mestere beismerte, hogy szerencsés győzelmet arattak, majd hozzátette: „Még mindig sokat szabálytalankodtunk – teljesen feleslegesen...”

Apropó, kiállítások! Erre fizetett rá a Zvolen a szombati, pozsonyi összecsapáson: a hazaiak ugyanis mindhárom góljukat (3:2) emberelőnyből ütötték. Pedig nem úgy nézett ki, hogy a kékek nyerik a döntő negyedik felvonását, mivel a vendégek a meccs „félidejében” már 2:0 arányban is vezettek. A továbbiakban azonban váratlanul elbizonytalanodott a zólyomi csapat. Több mint valószínű, a teljesen felesleges kiállítások miatt. A meccs hajrájában a lett Bondarevs volt a főszereplő, aki előbb kiegyenlített, majd a hosszabbítás 5. percében a győz-tes gólt is beütötte. Mindkét találat távoli lövésből született, közvetlenül a kap- előtt irányt változtatott a korong, így Križan kapus tehetetlen volt. „Gyermeteg hibákkal saját magunkat győztük le” – bosszankodott Ernest Bokroš. Miloš Říha viszont érthetően megdicsérte védenceit: „ĺgy kell küzdeni a bajnoki címért, ha kedden is hasonló teljesítményt nyújtunk, már Zólyomban kiharcoljuk az aranyérmet...“

Az ötödik találkozón azonban rá sem lehetett ismerni a Slovanra, amely már közvetlenül a meccs elején kapitulált, s az első harmad végén pedig összeroppant, és nagy zakóval (8:1) távozott a címvédő otthonából.

Ma Pozsonyban (17.00, játékvezető: Beniač – élőben közvetíti az STV 2) találkoznak az együttesek, amennyiben Slovan-siker születik, a kékek ünnepelhetnek, ha viszont a címvédő Zvolen nyer, akkor szombaton Zólyomban lenne a mindent eldöntő hetedik finálé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?