Az utóbbi 10 év legnagyobb BL-mészárlásai

<p>A Real Madrid szerdán kiütötte ellenfelét &ndash; idegenben lőtt hat gólt. Ennek apropóján összegyűjtöttük a BL kieséses fázisának legnagyobb mészárlásait az utóbbi tíz szezonból. A nyolcaddöntőkben volt a legtöbb kivégzés.&nbsp;</p>

A Real 6-1-re nyert Gelsenkirchenben, ilyen magas arányban és hat gólt lőve a Bajnokok Ligája kieséses fázisában még nem győzött csapat idegenben. Otthon már tartottak nagyobb mészárlásokat is a topcsapatok. Legutóbb a 2011/12-es szezonban fordult elő ilyen. Akkor a Basel Münchenben futott bele a késbe – sima hetest kapott a bajoroktól. Pedig az első meccset odahaza a svájciak nyerték, akik a csoportküzdelmek során nagy meglepetésre a Manchester Unitedet is megelőzték. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"138864","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]] Ugyancsak a 2011/12-es szezonban, szintén a nyolcaddöntőben szedte szét az FC Barcelona a Leverkusent. Németországban 3-1-re nyert, majd a visszavágón hetet vágott (7-1). A 10-2-es összesítés nagyon durva, ám nem ez a legnagyobb összesített gólkülönbség (lejjebb azt is megmutatjuk). A barcelonai meccsen Lionel Messi öt gólt rúgott, ennyit a BL-ben soha senkinek sem sikerült lőnie – sem előtte, sem utána. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"138865","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]] A 2009/10-es évadban a nyolcaddöntőben otthon az Arsenal verte el nagyon csúnyán a Portót. Az ágyúsok pár héttel később már a szenvedő fél szerepében voltak – Barcelonában kaptak négyet (mind a négy gólt Messi lőtte), s ki is estek. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"138866","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]] A 2008/09-es szezon nyolcaddöntője történelmi mészárlást hozott. A Bayern Lisszabonban verte 5-0-ra a Sportingot. A visszavágón sem lazítottak a bajorok, hetet vágtak a luzitánoknak – 12-1-es összesítéssel mentek tovább. A negyeddöntőben aztán a végső győztes Barcát kapták, amely 4-0-lal küldte őket haza.
FC Bayern München Vs Sporting 7-1 All Goals by Change754  Ennek a szezonnak a negyeddöntőjében született még egy ritka gólgazdag döntetlen. Londonban a Chelsea 4-4-es játszott a Liverpoollal – az idegenbeli győzelemnek köszönhetően a kékek jutottak tovább, hogy aztán a következő körben Messiékkel szemben az emlékezetes „utolsó perces” londoni meccsen kiessenek. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"138867","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]] A 2006/07-es szezon negyeddöntőjében a Manchester odahaza verte el nagyon az AS Romát. A 7-1 után Cristiano Ronaldoék egészen a döntőig meneteltek volna… ha nem jön az AC Milan, amely 3-0-lal küldte őket haza az elődöntő visszavágóján. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"138868","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]] 2005 februárjában az azóta szinte feledésbe merülő Olympique Lyon – jó kis csapat volt – mészárolta le a brémaiakat. Az alaphangot egy idegenbeli 3-0-lal adták meg, majd odahaza 7-2-re nyertek. Ezzel 10-2-es összesítéssel léptek a negyeddöntőbe. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"138869","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]] A legrangosabb európai kupasorozat legnagyobb idegenbeli győzelmét – ha a BL mellett az előd BEK-et is ideszámítjuk – az 1969/70-es szezonban a Feyenoord Rotterdam aratta. Az 1. fordulóban 12-2-re verték Izlandon a KB Reykjavík csapatát. A legnagyobb BEK-győzelmek között egy magyart is találunk: 1967-ben a Vasas 8-1-re vágta el a Dundalk FC-t.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?