Az éllovas Komárom legyőzésére készül Nagymegyer

Nagymegyer |

<p>A termálfürdőjéről messze földön híres csallóközi város középmezőnyben tanyázó futballcsapata ma délután az éllovas komáromiak legyőzésére készül.</p>

Tavaly nyáron nagy horderejű változásokra került sor a termálfürdőjéről nevezetes csallóközi várost képviselő futballklub életében. A százszázalékos városi tulajdonban lévő Kft.-vé (MŠK s. r. o. Veľký Meder) alakult városi futballklubot hétfős vezetőség, élén a két ügyvezetővel, Klempa Szilárddal és Csepi Dániellel, irányítja.

Negyedik liga Nagymegyeren
Az azóta eltelt időszak legnagyobb sikerét a Stanislav Lieskovský vezette felnőtt csapat produkálta, mely a 2009/2010es bajnoki idényben elsőséget szerzett a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában és augusztus elejétől már egy emelettel feljebb küzd a pontokért. „Nyáron megköszöntük a rutinos kvartett (Kobr, Olejník, Maixner, Strelec) tagjainak a előrelépéshez nyújtott segítséget. Eltökéltük: fiatalítunk. A folytatásban hazai és környékbeli tehetségeknek kínálunk játéklehetőséget. A kollektíva vezetésével az egykori szlovák válogatott Simon Gyulát bíztuk meg, aki kettős szereposztásban, játékosedzőként kamatoztatja tapasztalatait. Pozitívum, hogy a népszerű kiválóság a pályán képes demonstrálni az egyes játékszituációk megoldását. Motiválja védenceit, akik sokat tanulnak tőle, és azon igyekeznek, hogy felnőjenek mesterükhöz. Szerintem fejben is frissebbek lettek a játékosok“ - fogalmazott Klempa Szilárd, aki Simonhoz hasonlóan egykor a honi élvonalban futballozott. Fókuszban az utánpótlásképzés Megtudtuk, a figyelem fókuszába került az utánpótlásképzés. A kezdőket Szabó Gusztáv irányítja és menedzseli. Az ifiknél tapasztalt minőségbeli változásban Brányik Sándor vállalt fő szerepet. Napjainkban már hazai edző, Czajlik Tibor vezetésével készülnek az idősebb ificsapat futballistái. A nagymegyeriek tisztségviselői jó kapcsolatokat ápolnak a dunaszerdahelyi sportgimnázium vezetésével. Az iskola növendékei közül néhányan a negyedik ligás ificsapatuk mezét viselik. „A működéshez szükséges anyagiakat a városi önkormányzat és a hazánk határain túl is közkedvelt helybeli termálfürdő, a Thermal Corvinus biztosítja, de további szponzorok is támogatnak bennünket. A stadion területén már elkezdődött a Tesco szupermarkett építése. Arra számítunk, hogy a telekeladásból mi is hasznot húzunk. Ugyanis önkormányzati határozat szavatolja, hogy a város kasszájába befolyt összeg csak a stadion felújítására, karbantartására használható fel. Terveink között szerepel a fedett lelátó felújítása, egy nagyméretű műfüves pálya létesítése, a fűtésrendszer kiépítése, a nyílászárók cseréje“ - nyilatkozta a tisztségviselő, aki kitért a Simon-alakulat őszi helytállására is.
Középmezőnyben a csallóközi újonc „Ősszel több alkalommal is remekelt csapatunk, ugyanakkor feledhető mérkőzéseink is voltak. A párkányi idénynyitón 2:1-es győzelemmel rajtoltunk el, majd hazai bemutatkozásunk is jelesre sikeredett, hiszen 4:1-re vertük az ipolyságiakat. A gútai hidegzuhany (0:4) után a kiváló képességű ekelieket is két vállra fektettük (1:0). Az illésháziaktól elszenvedett hazai kudarc (1:3) és a nyékvárkonyiak otthonában tapasztalt gyengélkedésünk a feledhető párharcok kategóriájába tartozik. Legutóbb a diószegi pályán kiváló teljesítményt nyújtottunk, 2:0-ra győztük le a vendéglátókat. Fontosnak tartom elmondani, hogy újoncként a középmezőnyben eresztettünk gyökeret. Egyre több drukker buzdítja együttesünket. Nagy meglepetésünkre vereség esetén sem csappant meg a nézők érdeklődése a hazai találkozóink iránt. Idegenbeli meccsekre autóbusz szállítja szurkolóinkat, akikkel gyakran konzultálunk. Drukkereink találkozhatnak a játékosokkal is -hangzott Klempa Szilárd őszi gyorsmérlege.

Győzni akar a Simon-legénység

A mai (13.30) idényzárón a listavezető komáromi KFC szerepel a csallóköziek otthonában. „Sérülés miatt az utóbbi három erőpróbán nem játszhatott egyik meghatározó futballistánk, a DAC-ot is megjárt Buka Pál. Arra számítunk, hogy a meccsig felépül. Négy sárga lap miatt Ágh Zoltán csak a lelátóról buzdíthatja a társakat. Tiszteljük a zömmel rutinos futballisták alkotta vendégek játéktudását. Ennek ellenére szeretnénk begyűjteni a bajnokaspiráns éllovas skalpját“ - bizakodott a sportvezető.
Meglepetésre a komáromiak a legutóbbi két idegenbeli (Illésháza, Negyed) meccsükről üres kézzel távoztak. „Nem szeretnénk növelni idegenbeli vereségeink számát. Győzni azonban csak fegyelmezett, eredményes játékkal lehet. Gólt, gólokat kell lőnünk. Szeretnénk növelni előnyünket a trónkövetelő lévaiak előtt, ezért a legerősebb összeállításban lépünk pályára Nagymegyeren, ahol egyértelmű célunk a három pont megszerzése“ - latolgatta az esélyeket Zdenko Kršteňanský, a violák játékosedzője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?