Az éllovas ellen 0:2-ről mentett pontot a DAC

2:2-es döntetlennel zárult a DAC–Žilina rangadó a labdarúgó Fortuna Liga 23. fordulójában, a sárga-kékek kétgólos hátrányból mentettek pontot a bajnokság listavezetője ellen.Mindkét csapat feledtetni akarta a hétközi kupamérkőzésen elszenvedett vereséget (a dunaszerdahelyieket a II.

2:2-es döntetlennel zárult a DAC–Žilina rangadó a labdarúgó Fortuna Liga 23. fordulójában, a sárga-kékek kétgólos hátrányból mentettek pontot a bajnokság listavezetője ellen.

Mindkét csapat feledtetni akarta a hétközi kupamérkőzésen elszenvedett vereséget (a dunaszerdahelyieket a II. ligás poprádiak, a zsolnaiakat a szintén másodosztályú szakolcaiak búcsúztatták), viszont a DAC-nak további törlesztenivalója volt a zsolnaiak felé, hiszen a 12. fordulóban nagyarányú, 6:0-s vereséget szenvedett az éllovastól.

Slávik nélkül

Már a mérkőzés előtt problémával kellett megküzdenie László Csaba hazai vezetőedzőnek, sérülés miatt kiesett Slávik kapus, így helyette Tofiloszki védett.

A mérkőzést nagy előkészületek előzték meg, ezúttal csaknem 80 zsolnai szurkoló is a csapattal tartott. A 2. percben nagy meglepetésként jött az első találat, egy jobb oldali szöglet után Kaša fejelt a kapuba – 0:1. A zsolnaiak gólja gyakorlatilag hűen másolta a poprádi Stanislav Šesták találatát a kupameccsről. A 6. percben Šafranko egyenlíthetett volna, de Pačinda szögletét melléfejelte. Ezután többnyire a két tizenhatos közt folyt a játék, egészen a 23. percig, amikor is kétgólosra nőtt a vendégek előnye. Egy jobb oldali akció végén Škvarka laposan Tofiloszki hálójába lőtt – 0:2.

Ljubicic, Davis

A 38. percben jött a szépítés, Brašeň passza után Ljubicic a tizenhatos vonaláról talált a kapuba – 1:2. Négy perccel később a fiatal Aluku egyenlíthetett volna, lövését Volešák akrobatikus mozdulattal szögletre mentette.

Fordulás után a 62. percben Sejdajev kerülhetett volna Tofiloszki elé, de a DAC védelme időben közbelépett. A 67. percben megszületett az egyenlítés, Kaša a tizenhatosban kézzel ért a labdához, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, Davis pedig értékesítette – 2:2. A 85. percben Hlohovský szerezhetett volna újra vezetést az éllovasnak, de a kapu előtt Tofiloszki remekül lépett közbe.

Küzdelmes meccs

„Küzdelmes mérkőzést láttunk, mely négy gólt hozott. Nagyon jól kezdtünk, két góllal is vezettünk, de a szépítő találattal a hazai csapat visszatért a játékba. A második félidőben a DAC mindent egy lapra tett fel. A győzelemért hajtottunk, de sajnos nem jött össze. Nem könnyű itt játszani, mert a hazai csapatot a remek szurkolótábor is hajtja. El kell fogadnunk ezt a pontot, és készülnünk kell a következő mérkőzésre” – értékelte csapata pontszerzését a zsolnaiak vezetőedzője, Adrián Guľa.

Megint szöglet után…

A döntetlennel László Csaba is elégedett lehetett, de ahogy kifejtette, csapata nyerni szeretett volna. „Nagyon érdekes mérkőzést láttunk. Az első tíz percben ismét elaludtunk, egy olyan helyzetből kaptunk gólt, mint legutóbb a poprádiak ellen. Az egy ponttal elégedettek lehetünk, de többet akartunk. Az ellenfélnek két kapura lövésen kívül egy kisebb helyzete volt, de igazából semmi veszélyt nem jelentett a kapunkra. Nem akármilyen csapat ez a Žilina, a ligában az egyik legjobb középpályával rendelkezik, és sikerült őket taktikailag kivonni a játékból. Néhány játékosomtól többet vártam, de most a csapategységen volt a hangsúly.”

Koncentrációhiány

Az első találatnál mintha csak a Poprad elleni gólt láttuk volna, ismét a mérkőzés elején kapott gólt a DAC. „Ez nem minőségi kérdés, hanem a koncentráció hiánya. Remélem, többet nem fog előfordulni. Sajnos, ebből a helyzetből nagyon fájdalmas pontokat és győzelmeket hullajtottunk el. Azért vagyok a legmérgesebb, mert legalább 40–50 alkalommal ezeket a helyzeteket gyakoroljuk az edzéseken. Nem tudom hogyan, de változtatnunk kell, mert a srácok legalább háromszor is ebbe a hibába estek. Ami pozitív, az utolsó három mérkőzésen nem akcióból, hanem rögzített helyzetből kaptuk a gólt, ezeket a hibákat pedig ki lehet küszöbölni” – vélekedett a sárga-kékek székely szakvezetője.

A pontszerzésen kívül a dunaszerdahelyiek számára további pozitívum, hogy ismét vert helyzetből álltak fel. A bajnokság első fordulójában Zsolnán is 2:0-ra vezettek Hlohovskýék, akkor az utolsó percekben sikerült az egyenlítés. „Ilyen a mi sorsunk, vert helyzetből kell felállnunk. Megnézhetjük, hány csapatnak sikerült egy éllovas ellen 2:0-s vezetés után egyenlíteni. Remélem, ezután mi fogunk vezetni, és ellenünk nem tudnak majd felállni” – hangsúlyozta László Csaba.

Meleg szív, hideg fej

A dunaszerdahelyiek reményeit ezúttal a csapatkapitány Marin Ljubicic szépítő találata hozta vissza. „Nehéz mérkőzés volt, mindkét csapat vereséget szenvedett a kupában. A szurkolók remek összecsapást láthattak. Az első 20 percben nem koncentráltunk eléggé, sorozatban a harmadik mérkőzésen kaptunk gólt szöglet után. Zsolnán is vesztes állásból mentettünk pontot, most is. Meleg szívvel, de hideg fejjel kellett játszanunk. A döntetlen mindkét csapat számára igazságos. Megyünk tovább, a nagyszombatiak ellen még jobb mérkőzést szeretnénk játszani” – értékelte a pontszerzést a DAC horvát középpályása.

A következő fordulóban ismét rangadó vár a dunaszerdahelyi csapatra, március 19-én, vasárnap a rivális nagyszombati Spartak érkezik a DAC Arénába.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?