Átok ül az Interen?

Pozsony. Némileg lehangolt volt az Inter–Ružomberok I. ligás mérkőzés után. Nem csodálkoztunk. Másodszor is kikapott a csapata, ezért csak tegnap bátorkodtunk megkeresni, hogy mi is a helyzet a sárga-feketék táborában.

A megfiatalított Inter (sötét nadrágban) a szerencsével is hadilábon állt az első két fordulóbanČTK-felvételMár kettőt aludt a szombati vereségre és sokat a dubnicaira. Van összefüggés a találkozók között?

Természetesen. Elsősorban is durva hibák után kaptuk a gólokat.

Ha hibátlanok lennének a mecs-csek, mind gól nélkül végződnének...

Ez igaz. Csakhogy ha ki nem kényszerített baki eredményezi a gólt, az olyan, mintha az ökölvívó egy ütéssel saját magát rendítené meg.

Csapata a szombati összecsapáson nem roggyant meg a találatoktól, úgy futballozott, mintha semmi sem történt volna.

Ezt nagyra becsülöm, jelzi, van tartása a fiatal kollektívának. Azért az ún. potyagólok némileg kikezdték a fiúk pszichikáját, de nem a lelkesedését.

Hol maradt viszont a játék?

Nem volt az annyira megvetni való. Mert mit produkáltak a rózsahegyiek? Szinte semmit. Annyit, amennyit megengedtünk nekik. Uraltuk a középpályát, letámadásos, sok futáson alapuló játékkal védekezésre kényszerítettük őket. Csak a gól hiányzott.

Hát ez az. Miért nem rúgott még gólt az Inter?

Mert a labda megszerzése, gyors megjátszása után nem tudtuk befejezni az akciókat. A fiúkkal elfogadtattam, hogy a futball futó játék, nem pedig álló zsonglőrködés, ezért mindent gyors mozgás közben kell csinálni. Ilyenkor aztán gyakran centimétereken és a szerencsén múlik az eredményesség. ĺgy volt ez szombaton is. Csekély öröm az ürömben, hogy több gyors, kevés húzásból álló támadásunkat megtapsolták a nézők. Szimpatizáltak a csapattal.

Pecze KárolySomogyi Tibor felvétele Rokonszenves dolog a temérdek futáson és állandó mozgáson alapuló labdarúgás, de ha ez nem párosul góllal...

Meggyőződésem, előbb-utóbb megtörik az átok. Továbbra is kitartunk az offenzív futball mellett, tekintet nélkül arra, ki az ellenfél és milyen játékot praktizál. Ez a jövő útja.

A klubvezetők is ezen a véleményen vannak?

Jártasak annyira a sportágban, hogy tudják, mit jelent új stílusra formálni egy csapatot. Azt is láthatták a két meccsen, a fiatalok képesek lesznek modernül futballozni, de még kiforratlanok. Idő kell kiteljesedésükhöz.

A labdarúgás azonban eredménycentrikus játék, ha késik a siker, fogy a türelem...

Még csak ez elején tartunk. Szerintem úgy az ötödik-hatodik fordulónál kezd majd izgalmasan alakulni a bajnokság. Lassan meggyógyulnak a sérültjeink, visszatér a junior válogatott portyájáról Halenár és Čech, így szombaton Kassán már majdnem komplett lesz a csapatunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?