Asztalitenisz-aranyak a Csallóközbe

Tavaly már egyszer előfordult, idén meg megismétlődött: egy hétvégén lett bajnok a hodosi férfi- és dunaszerdahelyi női asztalitenisz-csapat.Páratlan ez a maga nemében, hiszen a két bajnok klubelnökei fivérek.

Tavaly már egyszer előfordult, idén meg megismétlődött: egy hétvégén lett bajnok a hodosi férfi- és dunaszerdahelyi női asztalitenisz-csapat.

Páratlan ez a maga nemében, hiszen a két bajnok klubelnökei fivérek. Kmeťék szomszédok Hodosban, s évek óta kedvtelésből támogatják, szervezik a kaucsuklabda hódolóinak útját. Vladislav női, Jozef férfivonalon tört másodszor is a sportág szlovákiai magaslataira.

Kétszer 5:1

Péntek este a dunaszerdahelyi Jilemnický utcai Alapiskola tornatermében. Telt ház, száznál több néző, tévékamerák előtt zajlik a legmagasabb osztályú szlovákiai férficsapat-bajnokság döntőjének visszavágója. A keddi losonci odavágó már sok mindent elárult a végső győztesről, mert a vendég hodosi alakulat 5:1-re lelépte a Nógrádban otthonra találó pozsonyi Feromaxot. Dunaszerdahelyen is ugyanilyen eredmény született. De már nem voltak olyan szorosak a meccsek. Muskó még megküzdött Péterrel, 3:2-re nyert, aztán két 3:1, majd egy 3:0 után máris 4:0-ra elhúznak a vendéglátók. Ezután még egy Muskó-vereség is belefér, s a végén Lelkeš teszi fel az i-re a pontot. 2015 után 2016-ban is bajnok a hodosi csapat.

„Játékosaink odafigyeltek, küzdöttek a győzelemért – méltatja védencei teljesítményét Jozef Kmeť klubelnök és menedzser egy személyben. – Ez már nem véletlen, hogy újra bajnokok lettünk. Óriási sikerről van szó, hiszen egy 1700 lakosú település képviselőiként értük el. Sok munka van mögötte, érezhető a drukkerek támogatása, segítőkészsége. Elsősorban az anyagiakat kell megteremteni hozzá, de az is nagyon fontos, hogy megfelelő játékostípusokat szerződtessünk, hogy eredményes és jó kollektívát alkothassanak. Senki nem akar elmenni tőlünk, s jövőre újra megpróbáljuk. Nyáron kiderül, hogyan reagálnak két elsőségünkre az ellenfelek.”

Ezzel nem ért véget a hodosiak idénye, mert nemzetközi szinten még két fronton érdekeltek: elődöntősök a szuperligában és negyeddöntősok a TT-Intercup sorozatban.

Kötelező duplázás

Szombat a pozsonyi Černocká utcai asztalitenisz-csarnokban. Gyér érdeklődés mellett itt zajlik a női csapatbajnokság négyes döntője. Délelőtt az egyik ágon a papírforma érvényesül, a dunaszerdahelyi alakulat simán nyer a vágbesztercei ellen (6:1), a másik elődöntőből 5:5 után jobb játszmaaránnyal a nagyszombati Viktória kerül ki győztesen. Csallóközi szempontból szorosabb a döntőbeli folytatás, mert az ellenfél színeiben üti a kaucsuklabdát az idei friss szlovák egyéni bajnok, Tatiana Kukuľková. A párost máris a Viktória nyeri, de aztán már jönnek a dunaszerdahelyi diadalok. A negyedik csatában Daubnerová az újdonsült bajnokkal találja magát szemben, van mit visszaadnia a bajnokságon elszenvedett vereségért. Vesztes állásból (1:2) fordít, és nagy csatában visszavág. Jön még egy Majerčíková-vereség, de veszély egyáltalán nem fenyegeti a dunaszerdahelyiek végső diadalát. Malá ugyanis bombaformában pingpongozik, háromszor 3:0-ra győz, a túloldalon az egyéni szlovák bajnok három meccséből csak egyet tud megnyerni. Nélküle viszont egyoldalú fölénybe torkollott volna a csapatbajnoki döntő. Végül 6:2 lett a csallóköziek javára.

„Kötelesség volt megnyerni a bajnokságot, hiszen veszteség nélkül meneteltünk az egész évadban. Evgenia Malá leigazolása után Szlovákiában verhetetlenné vált a csapatom – mondja a második bajnoki cím kapcsán az idősebbik Kmeť fivér, Vladislav, aki évtizedek óta vezeti és menedzseli a dunaszerdahelyi klubot. Körülnéz a csarnokban, és lehangoltan folytatja: – Nagyon szomorú vagyok, hogy Pozsonyba hozták a döntőt, és nem az alapszakasz győztese rendezhette, mint tavaly és előtte évtizedekig. Tíz ember, többnyire családi hozzátartozók előtt zajlott a torna. Szégyen a javából! Tavaly nálunk százak látták a négyes döntőt. Ide senki sem jött el a sportág vezetői közül, az az alelnök adta át a díjakat, akinek csapatával amúgy is ott kellett lennie. Még büfé sem volt az egész napos rendezvényen. Pedig egész éves munkánk kicsúcsosodása volt az éremcsata. Legalább az megváltozott, hogy kaptunk egy akkora kupát, mint a ház. Jövőre újra bajnokok akarunk lenni. Nem tudom ezt abbahagyni, mert beindult klubunkban az utánpótlásképzés. Peter Šandal és Evgeniia Malá irányításával elsősök és másodikosok ismerkednek az asztalitenisz rejtelmeivel. Értük is érdemes ezt folytatni.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?