Arsenal–Bayern rangadó lesz a BL-ben

<p>A címvédő Bayern München a Premier League-ben listavezető Arsenallal találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében – derült ki a sorozat kieséses szakaszának tegnapi sorsolásán Nyonban.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A német és az angol csapat a sorozat előző kiírásában is a nyolcaddöntőben találkozott egymással, akkor a Bayern idegenben lőtt több góllal jutott tovább. „Kellemesebb ellenfelet is kaphattunk volna, de ez nem kívánságműsor – nyilatkozta a sorsolás után Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke. – Remélem, hogy úgy fejezzük be a párharcot, ahogyan az előző kiírásban is tettük.”

David Miles, a londoni klub titkára szerint az Arsenal mindig nehéz riválist kap a sorsolásokon, de optimistán tekintenek a párharcra: „Az előző idényben nagyon közel voltunk hozzájuk, s ne felejtsük, végül csak idegenben lőtt gólokkal ment tovább a Bayern. Reménykedünk, hogy ezúttal fordul a kocka, és mi jutunk tovább.”

A másik slágermeccs a Manchester City–FC Barcelona rangadó lesz. „Csodálatos a sorsolás, két nagyszerű csapat feszül egymásnak, kiváló meccseknek nézünk elébe. A legutóbbi BL-találkozónkon éppen a címvédő Bayernt győztük le Münchenben, és ez óriási adag önbizalmat adott. Minden meccsünkön bizonyítjuk, hogy góllövésben elég jók vagyunk” – nyilatkozta Txiki Begiristain, a Manchester City futballigazgatója, aki annak idején a Barcelona játékosa és vezetője is volt.

Gerardo Martíno, a Barca szakvezetője is az ellenfél lehengerlő támadójátékát emelte ki: „Manuel Pellegrini az egyik legjobb edző a világon, a Manchester City nagyon könnyen képes gólokat szerezni, de most még túl korai elemezni a párharcot.”

Szalai Ádám csapata, a Schalke 04 a Real Madriddal, Megyeri Balázs és Vladimír Weiss együttese, az Olimpiakosz pedig a Manchester Uniteddel csap össze a kieséses szakasz első körében. Emilio Butragueno, a Real Madrid sportigazgatója a német veszélyre figyelmeztetett: „Összefuthattunk volna erősebb riválissal is, de nem szabad elfelejteni, hogy a múltban minden alkalommal nagyon kellett küzdenünk, ha német csapattal kerültünk szembe.”

Különös pikantériája lesz a Galatasaray–Chelsea meccsnek Didier Drogba számára, az elefántcsontparti támadó ugyanis jelenleg a török együttest erősíti, de korábban a londoni Kékek sztárja volt. „Én vagyok a legszerencsésebb ember a Bajnokok Ligájában, hiszen a párharc mindkét mérkőzését hazai pályán játszhatom” – nyilatkozta Drogba, aki 2004 és 2012 között futballozott a Stamford Bridge-en. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?