Algéria történelmet írt

ÖSSZEÁLLÍTÁSTörténete során először jutott túl a csoportkörön az algériai válogatott, amely az oroszok elleni 1:1-es döntetlennel harcolta ki a csoport második helyét.Az oroszok már a 6.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Története során először jutott túl a csoportkörön az algériai válogatott, amely az oroszok elleni 1:1-es döntetlennel harcolta ki a csoport második helyét.

Az oroszok már a 6. percben vezetést szereztek Alekszandr Kokorin révén, az afrikaiak azonban Iszlam Szlimani fejes góljával egyenlítettek.

A következő vb-nek otthont adó Oroszország a Szovjetunió felbomlása óta még egyszer sem élte túl a csoportkört. A vb-k történetében most először fordul elő, hogy két afrikai együttes is bejutott az egyenes kieséses szakaszba (a másik Nigéria).

„Büszke vagyok a csapatomra, hősies meccset játszottunk, és megérdemelten jutottunk tovább. Az elmúlt három évben rengeteget fejlődtünk, a továbbjutás ennek méltó jutalma. Az egész arab világ nekünk szurkolt, ez csodálatos” – nyilatkozta Vahid Halilhodzic, az algériaiak bosnyák szakvezetője.

„Egy álom vált valóra, de nem csak számomra, az egész csapatot dicsérni kell” – mondta a meccs emberének választott Szlimani.

Az oroszok számára óriási csalódás volt a kiesés, sokan a kapus Igor Akinfejevet hibáztatták, aki potyagólt kapott a koreaiaktól, és Szlimani találata előtt is rosszul futott ki a beívelt szabadrúgásra.

Az oroszokat irányító Fabio Capello szerint azonban az orosz kapust lézerceruzával elvakították a gól előtt. „Nem kifogásokat keresek, de a lézerfény jól látszik az arcán a fotókon és a videókon – mondta Capello, aki a bírók teljesítményét is kritizálta. – Ha van valami, amit bírálni lehet ezen a vb-n, az az, amit a bírók művelnek. Egészen eddig befogtam a számat, de most már számunkra befejeződött a torna, beszélhetek. A játékvezetőnek a mi javunkra kellett volna lefújnia egy szabálytalanságot a gólt eredményező szabadrúgás előtt.” (bt, fifa)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?