Alacsony nívójú focimatiné

Zselíz. A lévai területi bajnokság vasárnap délelőtti összecsapásán a táblázat állása alapján – a harmadik helyezett zselíziek a tizenkettedik helyen tanyázó sáróiakat fogadták – a focirajnogók a hazaiak nagy fölényére, gólzáporos győzelmére számítottak. Ám ezúttal másként alakult a forgatókönyv.

Zselíz. A lévai területi bajnokság vasárnap délelőtti összecsapásán a táblázat állása alapján – a harmadik helyezett zselíziek a tizenkettedik helyen tanyázó sáróiakat fogadták – a focirajnogók a hazaiak nagy fölényére, gólzáporos győzelmére számítottak. Ám ezúttal másként alakult a forgatókönyv. Az első játékrészben a vendégek egyenrangú ellenfélnek bizonyultak. Hosszú ideig a két tizenhatos között zajlottak a történések. A 24. percben Forró megunta társai tehetetlenségét, Újvári elé tálalt, aki nem hibázott. Utána Nap lövése, majd Forró fejese szállt mellé. Közvetlenül a félidei pihenőt jelző játékvezetői sípszó előtt Forró újabb ziccert hagyott kihasználatlanul. Fordulás után előbb Sál, majd Kondrčík szabadrúgása okozott némi gondot a kapusoknak. A folytatásban Sál bal lábas szabadrúgása centiméterekkel süvített el a vendégek kapuja mellett. Ezután némileg élénkült a játék. A 60. percben Michálik gurított középre, Madaj Péter fejesét Barecz mesterien védte. A túloldalon Csudai és Páchnik az ellenfél kapuja előtt adogatott, ám ők is elpuskázták a kínálkozó lehetőséget. A 73. percben Valach egy jól időzített beadást értékesítve növelte a hazaiak előnyét. Ezt követően a szemfüles Madaj Péter, illetve Horváth lövését tapsolták meg a nézők. A hajrában Forró a védőket elfektetve lőtt a bal alsó sarokba. Négy perccel a befejezés előtt ismét a szélvészgyors Madaj Péter percei következtek, s a zselíziek hálóőrének minden tudására szükség volt, hogy hálója érintetlen maradjon. A hosszabbításban Sál gyilkos erejű lövését Fehérváry és a felső léc együttes erővel mentette, a lepattanó labdát Lehocký a kapusba lőtte. A végén még Újvári alakítása hozta tűzbe a nézőket, ám az ő lehetőségénél is baj volt az irányzékkal. Ezúttal egyik csapat sem érdemel dicséretet.

ŽELIEZOVCE–ŠAROVCE 3:0 (1:0). Gólszerzők: Újvári (24.), Valach (73.), Forró (84.). Sárga lap: Karkó. Játékvezető: Pál, 170 néző.

ŽELIEZOVCE: Barecz (88.Vincúr)–Szalai, Karkó ( 78. Kristofóli), P. Páchnik, Rotík, Forró, Petrik, Sál, Valach, Kokoška (4. Csudai, 80. Lehocký), Újvári.

ŠAROVCE: Fehérváry–Fűri, Madaj J., Horváth, Zsidó, Nap (46.Furinda), Kondrčík, Tóth (13. Balázs), Michálik, Horváth, Madaj P. (áb)

VÉLEMÉNYEK

Štuller István (Želiezovce): „A mérkőzésnek voltak olyan pillanatai, amikor szenvedtünk. Ismét gondot okozott a gólhelyzetek értékesítése. A vendégek derekasan küzdöttek. Ilyen ellenfél elleni meccsen, hazai környezetben gólarányt kellett volna javítani”.

Fűri Gábor (Šarovce): „A zselíziek tökéletesen kihasználták védőink megingását, az általunk elpuskázott helyzetekre azonnal gólokkal válaszoltak. Igyekezetünk hiábavalónak bizonyult. Azt még a hazai focirajongók is elismerték, hogy a játék képe alapján ennél kedvezőbb eredményt érdemeltünk volna.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?