Akinfejev potyagólja

<p>Az Oroszország–Dél Korea (1:1) mérkőzésen megszületett a brazíliai világbajnokság eddigi legnagyobb potyagólja. Igor Akinfejev állva próbálta hárítani Li Kun Ho 22 méteres erőtlen lövését, ám kipattant a kezéből a labda, amely a feje felett átszállva a gólvonal mögött landolt.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ezzel a talált góllal vezettek az ázsiaiak, ám röviddel később a csereként beállt Kerzsakov egyenlített. Ezután hiába támadtak többet az oroszok, maradt a remi.

Már a meccs előtt feltűnt, hogy ideges a CSZKA Moszkva 28 éves kapusa, a társaitól eltérően nem énekelte a himnuszt, hanem becsukott szemmel összpontosított. Az összecsapáson kevés dolga akadt a 70- szeres válogatott hálóőrnek, ám megmozdulásai nagyon bizonytalanok voltak.

A meccs után Fabio Capello orosz kapitány nem kertelt: „Óriásit hibázott Akinfejev, a gól egyértelműen az övé volt.”

A kapus szerencséjére mindjárt a találkozót követően doppingvizsgálatra kellett mennie, így csak jóval később találkozott Capellóval, aki addigra lehiggadt.

„Mindenki követ el hibát, Akinfejev ettől még nagyszerű kapus” – jelentette ki az olasz szakember.

Alekszandr Kerzsakov, a szbornaja gólszerzője védelmébe vette Akinfejevet, és elmondása szerint nem érti, miért bántják őt.

„Nem értem, miért kell az egyéni dolgokra koncentrálni – nyilatkozta az Ekszpressznek Kerzsakov. – Döntetlent játszottunk, ami nem egy rossz eredmény. Volt némi idegesség. Ez egy nagy nap volt, szóval mindenki tudta, hogy lehetnek hibák emiatt, ráadásul ehhez az időjáráshoz sem vagyunk hozzászokva, nagyon meleg volt.”

A szigoráról is híres Fabio Capello tegnap ünnepelte 68. születésnapját, és előzőleg közölte, hogy senkitől sem vár ajándékot, de a keddi találkozó után némileg megenyhült: „Köszönöm a csapatomnak, hogy fantasztikusan reagált a bekapott gólra, és azt mondtam nekik, hogy ennél szebb ajándékot nem is kaphattam volna tőlük.”

Hong Mjung Bo, a koreaiak mestere elégedett volt a döntetlennel: „A második félidőben veszélyesebb volt az ellenfél, hiába tartottuk a labdát, az orosz kontráknál nagyon kellett vigyáznunk. Ez egy erős orosz válogatott.” (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?