Ahol minden célba érkező győztes

Az óév utolsó napján tapasztalt hideghullám ellenére háromszázhat futó és kocogó rótta a köröket a dunaszerdahelyi városi szabadidőparkban, ami új részvételi rekordként került a Csallóköz szívében rendezett szilveszteri futások krónikájába.Dunaszerdahely.

Az óév utolsó napján tapasztalt hideghullám ellenére háromszázhat futó és kocogó rótta a köröket a dunaszerdahelyi városi szabadidőparkban, ami új részvételi rekordként került a Csallóköz szívében rendezett szilveszteri futások krónikájába.

Dunaszerdahely. A nagymegyeriek óévbúcsúztatóját követően Dunaszerdahelyen zajlott a Fuss velünk – Szilveszteri futás nevű sportos óévbúcsúztató immár tizenötödik felvonása, melyet hatodik alkalommal a Dunaszerdahelyi Városi Önkormányzat és további szponzorok támogatásával az agilis Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov szervezett meg.

„Ezúttal sem a versengésre, hanem az örömfutásra helyeztük a hangsúlyt. A mozgást, a sportos életvitelt népszerűsítettük. Minden célba érkezőt győztesként köszöntöttünk. A résztvevők erőnlétük függvényében négy versenytávon mérettethették meg magukat. A legapróbbak kétszáz métert teljesítettek, a többiek pedig egy, három és öt kilométert futottak. Örömmel mondhatom, hogy a legtöbben, szám szerint kilencvennyolcan az 5 km-es távot teljesítették. Voltak, akik kutyájuk kíséretében rótták a köröket, de görkorcsolyásokat is láttunk a mezőnyben. Mi több, két tolókocsis résztvevője is volt a sikeres rendezvényünknek, melyen Horváth Zoltán, Dunaszerdahely alpolgármestere is csatasorba állt” – elevenítette fel az óévbúcsúztató érdekességeit a főszervező Vajas Roland, a Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov elnöke, aki mikrofonnal a kezében vezényelte le az egyre népszerűbb rendezvényt, melynek a dunaszerdahelyiek, a csallóköziek, a Magyarországról nagy számban érkezett sportbarátok mellett japán, amerikai és angol résztvevője is volt.

A szervezők a futókat oklevéllel és a szerencse szimbólumát, a négylevelű lóherét, pontosabban egyik szirmát ábrázoló érmével jutalmazták. „Már a jövőt terveztük, amikor a szerencsevirágra esett a választásunk. A további három szirmot és a lóhere szárát ugyanis a következő években gyűjthetik be a sportos életvitel kedvelői. Ezzel is azt sugalltuk, hogy visszavárjuk őket Dunaszerdahelyre” – vázolta fel a jövőképet Vajas Roland.

A hagyományoknak megfelelően a futókra forró tea, virsliparti és tombola várt, a sportos óévbúcsúztató záróakkordjaként pedig a résztvevők a városi sportcsarnokban pezsgővel koccintottak az új esztendőre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?