Aerni egy századdal megverte Hirschert

A nőihez hasonlóan a férfiak kombinációjában is svájci siker született a St. Moritzban zajló alpesisí-világbajnokságon.A 23 éves Luca Aerni a lesiklást követően mindössze a 30. helyen állt, így elsőként csúszhatott le a szlalompályán, melyet elképesztő tempóban teljesített.

A nőihez hasonlóan a férfiak kombinációjában is svájci siker született a St. Moritzban zajló alpesisí-világbajnokságon.

A 23 éves Luca Aerni a lesiklást követően mindössze a 30. helyen állt, így elsőként csúszhatott le a szlalompályán, melyet elképesztő tempóban teljesített. Utána kettővel következett a címvédő osztrák Marcel Hirscher, aki nagy meglepetésre nem tudta megtartani 31 századmásodperces előnyét a svájcival szemben, egy századdal kikapott tőle.

„Rettentő hosszú időnek tűnt, míg a többiekre várakoztam, de aztán megkönnyebbültem. Jó időt mentem, mindent kiadtam magamból és ez meglepő, de elég volt Hirscher legyőzésére. De így sem tudom elhinni, hogy a verseny végéig én maradtam az élen, sokáig reszkettem és aggódtam a körvonalazódó aranyéremért. Nagyon motiváltan álltam rajthoz, de hogy ez lesz az eredménye... Váratlan és nagyszerű” – nyilatkozta Aerni, aki még sosem állt dobogón a Világkupa-sorozatban sem, sőt a kombinációs elsősége egyben karrierje első olyan vb-száma, amelyet befejezett.

A házigazda svájci csapatnak ez a harmadik aranyérme a vb-n, miután női kombinációban Wendy Holdener, férfilesiklásban pedig Beat Feuz győzött korábban.

A négyszeres vb-győztes osztrák Hirscher láthatóan elégedetlen volt eredményével, végül azonban kissé megenyhült, mivel a hátralévő 27 versenyző egyike sem tudta megelőzni őt, így ezüstéremmel vigasztalódhatott.

Andreas Žampa a 40., Kékesi Márton a 43. helyen végzett az 55 fős mezőnyben. Martin Bendík 42. volt a lesiklás után, de a szlalomban kiesett. A korábbi bokasérülése és nemrégi bukása után még nem teljesen egészséges Adam Žampa beinjekciózva rajthoz állt, de a lesiklásban összeszedett több mint nyolc másodperces hátránya miatt nem vállalta a műlesiklást.

Szintén St. Moritzhoz kapcsolódó hír, hogy a helyi lakosság nagyobb része elutasította, hogy a falu pályázzon a 2026-os téli olimpia megrendezésére. Az érintett kantonban lebonyolított friss népszavazáson 60 százalék volt a pályázatot elutasítók aránya. Ez ugyan még nem jelentené automatikusan a kandidálás kizárását, a Svájci Olimpiai Bizottság ugyanakkor előzetesen jelezte, hogy a jelentkezéshez szükséges a társadalmi támogatás. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?