„A vezetőket csak a pénz érdekli”

Pozsony. Miután a Slovan vezérkara elfogadta a Birmingham City (2,3 millió fontos?) ajánlatát, Róbert Vittek vasárnap ismét Angliába utazik, hogy véglegesítsék a szigetországi szerződést.

Róbert Vittek 12 találattal vezeti az I. labdarúgóliga góllövőlistájátPeter Pospíššl felvételeTegnap megkerestük a 20 éves támadót, aki mivel az A-keret Csehországban edzőtáborozik a II. ligás tartalékcsapattal gyakorolt. A tréninget követően beszélgettük a tehetséges labdarúgóval, aki készségesen válaszolt a kérdéseinkre.

Örülsz, hogy a pozsonyi vezetők igent mondtak a szigetországiak ajánlatára?

Szinte minden labdarúgó álma, hogy a világ egyik legerősebb bajnokságában szerepeljen. Én sem vagyok kivétel. Nagy kihívásnak tartanám, ha pályára léphetnék a Premier League-ben, hiszen ez előttem csupán öt szlovákiai futballistának Kindernek, Vargának Németh Szilinek, Bališšak és Labantnak sikerült.

Állítólag a Slovan egyelőre csupán féléves vendégjátékra engedne el, abban bízva, hogy jól fogsz játszani, s a nyáron még többet kérhetnek érted.

Éppen ez a legnagyobb bökkenő. A vezetőket csak az értem kapott pénz érdekli, a karrieremmel egyáltalán nem törődnek. Mindig csak azt hajtogatják, elsősorban gondoljak az anyagi gondokkal küszködő klubra, az, hogy velem mi lesz, az mellékes számukra. Például, ha megsérülnék, lehet, hogy soha többé nem kapnék a mostanihoz hasonló ajánlatot. Egy biztos, menedzseremmel, Pavel Paskával kemények leszünk, a vendégjátékról hallani sem akarunk. Hosszú távú, legalább hároméves szerződést írok csak alá.

Hogy érezted magad Birminghamben?

Nem panaszkodhatom., bár eléggé sűrű volt a műsor, így még a várost sem láttam. A legfontosabb, hogy az edzőmeccseken ment a játék, s gólokat is rúgtam. Steve Bruce mester elmondta, mindent megtesz azért, hogy leigazoljanak. Az viszont kicsit furcsának tűnt, hogy válogatott csatárként próbajátékra hívtak a szigetországiak.

A szakemberek nagy tehetségnek tartanak, sokan azt hitték valamelyik európai élcsapatban folytatod.

Fiatal vagyok, játszani akarok. Számomra lényegesen kedvezőbb, ha kisebb együttesben állandó helyem van, mintha egy sztárgárdánál a kispadot koptatnám.

Az újonc City az alsóházban tanyázik, 22 meccsen mindössze 19 gólt szerzett. Nem tartasz attól, hogy kiesik az élvonalból?

Több kulcsember sérüléssel bajlódik, s ez természetesen az együttes teljesítményén is megmutatkozik. Nem tétlenkednek a vezetők, menet közben több játékost szerződ-tettek, elég csak Christophe Dugarryt, a neves a francia támadót említeni. Az előkészületi találkozón jól megértettük egymást, remélem, hamarosan bajnokin is mi alkotjuk a csatársort.

A múlt héten miért nem volt veled Angliában a menedzsered?

Feleslegesnek tartottuk, hiszen korábban mindenben megállapodtunk a Genk, majd a Mönchengladbach vezetőivel. Már azt hittem, létrejön a klubcsere, amikor a Slovan illetékesei bejelentették, keveslik az értem felajánlott összeget...

A Birmingham játékosaként térsz vissza?

Bízom benne, hogy igen. Azonban nem hagyom magam sarokba szorítani, akkor inkább tovább várok a megfelelő ajánlatra

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?