A vendég felsőszeliek diadala

<p>Vágvecse/Felsőkirályi/Felsőszeli. Sorozatban immár harmadik alkalommal a büntetők döntöttek a győztesről a Vágsellyei járás csapatainak hagyományos teremtornáján, a TIBI-kupán. A tizenötödik felvonáson első alkalommal diadalmaskodott a szomszédos Galántai járást képviselő alakulat, mégpedig a felsőszeliek csapata.</p>

ÁGH ISTVÁN

A felsőkirályi futballklub szervezésében lezajlott seregszemlén ezúttal tizenkét együttes mérte össze a tudását az ötletgazda és szponzor, felsőkirályi vállalkozó, Tibor Rábek által felajánlott serlegért. A résztvevők előbb három négytagú csoportban körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a pontokért. A viadal specialitása, hogy a csoportmeccsek után a kollektívák a nyolcaddöntőben kaptak még egy esélyt a javításra. Hamar körvonalazódtak az erőviszonyok, közben az is kiderült, hogy ezúttal elmarad a gólözön. A vágvecsei egyesített szakközépiskola felújított sportcsarnokában ugyanis a kézilabdakapuk jelentették a legnagyobb akadályt a góllal kecsegtető helyzetek értékesítésénél. Több esetben gól nélküli döntetlennel fejeződtek be a párharcok. A negyeddöntőben két találkozó, az elődöntő egyik párharca és a döntő rendes játékidőben döntetlennel zárult, a továbbjutóról, valamint a tornaelsőről büntetők döntöttek. Már az előcsatározások során jó benyomást keltett a galántai területi bajnokságban játszó felsőszeliek csapata, mely veretlenül vette az akadályokat és az izgalmas fináléban sem talált legyőzőre. Pedig a vendéglátók együttese nyolc év után nagyon szerette volna újra elhódítani a trófeát. „Orrhosszal szorultunk a második helyre. A negyeddöntőt és az elődöntőt büntetőkkel nyertük, a döntőben azonban hetesekkel mi húztuk a rövidebbet. Pedig két ízben nálunk volt az előny. Kár a kihagyott ziccerekért, négyszer a kapufát találtuk telibe... Másodikok lettünk, mégsem szomorkodunk. Az izgalmas, színvonalas meccsek, a teremtornánk iránt megnyilvánult nagy érdeklődés, a nyolcszáz néző mind nagy pozitívum. Rendezvényünkre Vágsellye polgármestere, Jozef Belický is eljött, aki dicsérte a szervezést. Jó esélyt látunk arra, hogy négy év szünet után, 2016-ban ismét a Vágsellyei Városi Sportcsarnokban folytatódjon tornasorozatunk” – értékelte a rendezvény lefolyását, színvonalát Kokes László, a felsőkirályiak klubelnöke.

Edzőként harmadízben csatázott a fináléban védenceivel Jozef Czuczor. „Korábban a vágkirályfaiakkal és a mocsonokiakkal nem sikerült elsőséget szereznem, ezúttal viszont a felsőszeliekkel az élen végeztünk. Győzelmünk nagy siker, de nem szabad tőle elszállnunk. A teremfociban ugyanis eltörpül a területi és a regionális bajnokságokban futballozó csapatok közti tudásbeli különbség. A fiúk taktikailag fegyelmezetten, lelkesen küzdöttek. Bár a mindent eldöntő találkozón kapusunk, Csiba Krisztián parádézott, a kiváló kollektíva diadalaként értékelem a nagy kiugrást” – nyilatkozta lapunknak a tornagyőztes sikerkovácsa, Jozef Czuczor.

A szervezők az első három helyezettet jutalmazták, különdíjat kapott a torna legjobb kapusa, a felsőszeli Csiba Krisztián, legjobb mezőnyjátékosa, a felsőkirályi Štefan Lalák, valamint legjobb góllövője, a háromgólos vágtornóci Štefan Barány. Egyébként rajta kívül még Andrej Očenáš (H. Saliby) és Matej Blaho (H. Kráľová) is háromszor volt eredményes, de ők több meccset játszottak.

A Tibi-kupa tényei a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?