A tavalyi döntős diadala

<p>Dunaszerdahely. Új győztes neve került a krónikába a második alkalommal megrendezett Tóth László Emléktornán, melyet az ötvennyolc éves korában 2012 tavaszán közlekedési balesetben elhunyt egykori DAC-gólzsák tiszteletére tavaly hívott életre a Dunaszerdahelyi Magán Szabadidőközpont.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

A dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban lezajlott teremtorna fináléját megelőzően két területi fordulóban küzdöttek a sulicsapatok a döntőbe jutásért. Az idén hattagú mezőnybe a nagymegyeri (Bakai Alapiskola, Csilizradványi Alapiskola) és a dunaszerdahelyi (Gymnázium Ladislava Dúbravu, Szent János Alapiskola) csoport első és második helyezettjéhez meghívásos alapon az előző kiírás két dunaszerdahelyi döntősét, a címvédő Kodály Zoltán Alapiskola, valamint a Szabó Gyula Alapiskola együttesét sorolták be a szervezők. A torna névadójának pályafutását egykori nyitrai és dunaszerdahelyi csapattársa, Lépes György méltatta. „Régiónk szülöttje tehetségének, szorgalmának köszönhetően lépésről lépésre haladt előre a fociranglétrán, pályafutása csúcsán az országos élvonalban is letette a névjegyét. Futballozott és tanult, Nyitrán agrármérnöki oklevelet szerzett. Az ő példája is igazolja, hogy érdemes küzdeni annak érdekében, hogy az álmok valóra is váljanak. A tehetség és a szorgalom a Csallóköz szülöttjét is a csúcsokra repítheti”– nyomatékosította az ismert és sikeres dunaszerdahelyi szakember, aki pályafutása során sok tehetséges futballista fejlődését segítette.

A körmérkőzéses rendszerben zajló megmérettetés is jelezte, hogy az iskolákat képviselő kollektívákban sok tehetség bontogatja a szárnyait. A résztvevők mezében a bajnokságokban játszó csapatok meghatározó egyéniségei játszották a prímet. A Dunaszerdahelyi Szabó Gyula Alapiskola együttese és a csilizradványiak alakulata kimagaslott a mezőnyből, kettejük összecsapása után egyértelművé vált, hogy az előző kiírás döntőjének a vesztese végez az élen. „Ez a párharc jelentette a színvonalas erőpróba kicsúcsosodását, de a többi mérkőzésen is a játék szépsége dominált. Igazi örömfoci szemtanúi voltunk. Ugyancsak kiemelném a játékosok sportszerűségét. Rendezvényünkkel a névadó emlékét ápoljuk. Tóth László egy olyan személyiség, aki játéktudásával, klubhűségével, emberi tulajdonságaival a jelen és a jövő nemzedék példaképévé válhat. A folytatásban szeretnénk nemzetközivé bővíteni a tornánkat. Terveink megvalósítása érdekében a szervezésnél összefogásra, további támogatókra lenne szükség. Természetesen a klub és az önkormányzat szerepvállalására gondolok. A kiváló futballista ugyanis dunaszerdahelyi lakosként a DAC sikereiért küzdött”– vázolta fel a jövőképet Lépes György, az emléktorna koordinátora. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?