A tartalékos Győr fél lábbal a négy között

A győriek idegenben győztek, a ferencvárosiak ellenben hazai pályán kaptak ki a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésein.A címvédő Győr 26:20-ra nyert a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában, pedig a vendégek közül Tomori Zsuzsanna, a norvég Nora Mörk és Stine Oftedal, il

A győriek idegenben győztek, a ferencvárosiak ellenben hazai pályán kaptak ki a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésein.

A címvédő Győr 26:20-ra nyert a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában, pedig a vendégek közül Tomori Zsuzsanna, a norvég Nora Mörk és Stine Oftedal, illetve a holland Cornelia Nycke Groot is hiányzott sérülés miatt.

Az első és a második vendéggólt a spanyol Mireya González Álvarez szerezte, aki élete első BL-meccsét játszotta. Mivel Kiss Éva remekül védett, a hazaiak csak hat és fél perc után tudtak betalálni (1:4). Mivel ezután a győriek nyolc percig nem voltak eredményesek, a Buducnost átvette a vezetést (5:4). Erre Görbicz Anita irányításával 7:0-s szériával válaszolt az ETO, amely több mint tíz percig nem kapott gólt.

A játék képe a folytatásban sem változott, a montenegróiak 4:1-es sorozatával ért véget a félidő, a szünetben a címvédő 12:9-re vezetett.

Amikor a második felvonás elején Bódi Bernadett húsz másodperc alatt kétszer is betalált, a hazaiak edzője, Dragan Adzic időt kért, mert újra öt góllal vezettek a vendégek (11:16), akik egy újabb 8:3-as periódust produkáltak. Eduarda Amorim a hajrában is rendkívül ambiciózusan és eredményesen támadott, a Kiss Éva helyére beállt Kari Aalvik Grimsbö jól védett, így a győriek már az első, idegenbeli találkozón hatalmas lépést tettek a négyes döntőbe jutás felé.

„Jó kis küzdelem volt, de nem nevezném könnyű mérkőzésnek. Végig koncentráltunk, főleg akkor, mikor feljött az ellenfél, de pontosan ezt kellett csinálnunk, ha jó eredményt akartunk elérni Podgoricában. Amorim és Görbicz a csapat élére álltak, emellett szerencsénk is volt. Elégedett vagyok a játékkal, de ugyanilyen komolyan kell majd vennünk a hazai visszavágót is” – mondta Ambros Martín, a zöld-fehérek vezetőedzője.

A másik ugyanilyen klubszínekben bíró magyar csapat, a Ferencvárost irányító Elek Gábor már jóval szomorúbban nyilatkozhatott védencei 31:29-es veresége után, melyet a dabasi hazai pályájukon szenvedtek el. „A Rosztov teljesen megérdemelten nyert, tőlünk pontosabb játékra lett volna szükség a győzelemhez, főleg a második félidőben. Nagyon szerettünk volna előnnyel utazni Oroszországba, de nem tehetek szemrehányást a játékosaimnak, mert mindent beleadtak. A visszavágón megpróbálunk csodát tenni, ám látni kell, hogy a Rosztov esélyei sokat nőttek” – jegyezte meg Elek.

Az oroszok fölényét jól jelezte, hogy a Fradi először és utoljára a 7. percben vezetett (5:4), egyébként csak futott az eredmény után. Igaz, az első félidőt csak minimális hátránnyal (15:16) zárta.

A rosztoviaknál a jól teljesítő Anna Szedojkina helyére beállt brazil Mayssa Pessoa védéssel, a társai pedig három perc alatt négy góllal kezdték a második felvonást (16:20). Továbbra sem volt hatékony a magyar együttes védekezése, ráadásul a Rosztovot néhányszor a szerencse is segítette. A hajrában jött egy hármas orosz, majd egy hármas magyar gólsorozat, de az oroszok magabiztos sikere nem forgott veszélyben.

A visszavágókat a hétvégén rendezik. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?