A somorjai kosarasok főleg hazai pályán bizonyítanának a bronzcsatában

Ma (17.00) Rózsahegyen kezdi meg a bronzéremért zajló párharcot a somorjai csapat a női kosárlabda extraliga playoffjában.A papírforma alapján az alapszakasz harmadik helyén végzett rózsahegyiek a sorozat favoritjai, mind a négy alkalommal legyőzték (90:54, 89:67, 98:43, 74:47) a negyedik helyezett

Ma (17.00) Rózsahegyen kezdi meg a bronzéremért zajló párharcot a somorjai csapat a női kosárlabda extraliga playoffjában.

A papírforma alapján az alapszakasz harmadik helyén végzett rózsahegyiek a sorozat favoritjai, mind a négy alkalommal legyőzték (90:54, 89:67, 98:43, 74:47) a negyedik helyezett somorjaiakat. A csallóköziek ugyanakkor a playoffra erősítettek, két amerikai légiósuknak köszönhetően többet forgathatja játékosait Stanislav Onuška vezetőedző.

Juraj Suja, a rózsahegyiek vezetőedzője is arra figyelmeztet, favoritként sem lehetnek biztosak a dolgukban. „Ha névről névre megnéznénk a kereteket, kérdéses, hány százalékkal jönnénk ki jobban az összehasonlításból” – mondta a basket.sk honlapnak Suja, akinek épp Somorja volt az előző állomáshelye.

Az egyik fél három győzelméig tartó sorozat játéknapjai: április 20. (szerda), április 23. (szombat), április 27. (szerda), április 30. (szombat), május 4. (szerda).

Összeállításunkban a két csapat egy-egy meghatározó kosarasának, a somorjai Slama Angelikának és a korábban évekig a csallóközieket erősítő, most Rózsahegyen szereplő Suja Tímeának tettünk fel hasonló kérdéseket.

A somorjaiak a negyeddöntőben a pozsonyi Slovant búcsúztatták (2:0), a fináléba jutásért azonban a címvédő Good Angels 3:0-ra nyert. Nagy volt a játékbeli különbség a kassaiak ellen?

Slama Angelika: Eléggé. Kicsit ők is és mi is inkább felkészülésnek fogtuk fel ezt a párharcot az éremcsatákra.

Mi a rózsahegyiek erőssége, hogyan lehet őket legyőzni?

S. A.: Nagyon agresszíven játszanak védekezésben és támadásban is, ezzel meg kell birkóznunk, és nekünk is agresszívnek kell lennünk. A rózsahegyiek kinti dobói jók, a kosár alatt viszont nincsenek magas és tapasztalt játékosaik.

Mire számít a sorozatban?

S. A.: Rózsahegyen nehéz játszani, remélem, szoros meccs lesz a szerdai, otthon jó lenne utána nyerni... Én mindenképp szeretnék legalább egy hazai mérkőzésen győzni, de az egész szezont nézve nem volna alaptalan, ha a rózsahegyiek lennének a bronzérmesek.

Főiskolásként a vizsgaidőszakhoz közeledve nehéz összeegyeztetni a tanulást az élsporttal?

S. A.: Az utóbbi két hétben reggeltől délután ötig a főiskolán vagyok, beszámítókat írok, aztán hazamegyek, és futok edzésre. Az első bronzmérkőzés délelőttjén is lesz még egy írásbelim, elég húzós a dolog...

A rózsahegyiek simán verték (2:0) a poprádiakat a negyeddöntőben, a pöstyéniek ellen az elődöntőben viszont nem tudtak nyerni (0:3). Mi volt az oka?

Suja Tímea: Nálunk csupa szlovák kosaras van, többnyire fiatalok, míg a pöstyéniek három légiósukra is támaszkodhatnak. A kosár alatt erősek, ezt sajnos nem tudtuk eliminálni, és kicsit kevesen is játszottuk végig a sorozatot. A második és a harmadik mérkőzésen egész szoros eredmény született, utóbbin a remek védelmek miatt születhetett a fura, 42:30-as végeredmény. Összességében a jobb csapat jutott tovább.

Mi a somorjaiak erőssége, hogyan lehet őket legyőzni?

S. T.: Alapvetően támadó csapat a csallóközi, nem a védekezésben jeleskednek. A kosár alatt kicsit erősebbek nálunk.

Hogyan végződik a bronzszéria?

S. T.: Az alapszakaszban valamikor nagyobb, valamikor picivel kisebb pontkülönbséggel nyertünk ellenük. A három győzelemig tartó sorozatot a lehető legrövidebb idő alatt meg szeretnénk nyerni.

Hogy sikerül összeegyeztetnie az élsportot az anyai teendőkkel?

S. T.: Léda nagyon jó baba, két hónapos kora óta maga is elvan, nem annyira anyás. Kiskora óra átalussza az éjjelt, így kipihenhetem magam, és tudok foglalkozni a kosárlabdával is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?