A pályán működik a telepátia

Csicsó Andrea és Dóra ikrek. Ez első pillantásra nyilvánvaló, de tőlük távol állnak a két Lotti kicserélkezési vágyai, és állításuk szerint még soha nem éltek vissza azzal, hogy úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás.

Csicsó Andrea és Dóra ikrek. Ez első pillantásra nyilvánvaló, de tőlük távol állnak a két Lotti kicserélkezési vágyai, és állításuk szerint még soha nem éltek vissza azzal, hogy úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás. S viszonylag könnyű is őket megkülönböztetni, Dóri félhosszú hajával szemben Andi derékig érő hajzuhataggal dicsekedhet.

Ám még ennél is könnyebb a szemlélő dolga, ha a futballpályán találkozik az ekecsi lányokkal, akik jelenleg a pozsonyi Duna utcai gimnázium harmadik osztályába járnak. Dóri a hátvédsorban, Andi a jobbszélen vagy középpályán kap helyet, így aztán nehéz őket összetéveszteni. „Az ellenfeleknek azért néha sikerül” – nevet Dóri. „Megesett már, hogy nem győztek csodálkozni, hogy lehetek ennyire gyors, elöl is vagyok, meg hátul is...”

A Csicsó-lányokat már kiskorukban megbabonázta a labda. „Főként fiúbarátaink voltak, és ők mindig fociztak. Mi is hozzájuk csapódtunk, és azóta rúgjuk a bőrt. Igen jó dolog” – lelkesedik Dóri, és nem titkolja, örül neki, hogy a futballszerető lányoknak van lehetőségük kiélni magukat. A testvérpár az élvonalbeli kisudvarnoki női csapat játékosaként néha viszont ellentétes véleményeket is hall: „Néha bekiabálnak, hogy inkább a főzőkanál való a kezünkbe” – mesélik, de mosolyuk elárulja, nem igazán foglalkoznak a csúfolódó megjegyzésekkel.

Az ikrek már Ekecsen is szervezett formában fociztak, kilencedisként alapították a helyi női futballcsapatot, de aztán Kisudvarnokra igazoltak. „Éltünk a lehetőséggel, szerettünk volna fejlődni” – magyarázza a klubváltás okát Andi. „De az ekecsieknek bármikor szívesen besegítünk” – jegyzi meg sietve nővére, aki öt-tíz perccel idősebb testvérénél.

„Andinak nincs semmi dolga, mert én vagyok az idősebb, és így mindent rám hagy! Ő mindig csak mosolyog, én is mosolyognék, de hiába, idősebb vagyok, és ez nagy felelősség” – veti tréfásan testvére szemére az elhanyagolt számlabefizetéseket Dóri, de rögtön hozzá is teszi, ritkán szoktak veszekedni.

Tapasztaltak-e a Csicsó-lányok bármit is az ikrekkel kapcsolatos különlegességekből, megérzik-e, mi történik a másikkal, működik-e köztük a telepátia? „Hát telepatikus kapcsolat biztosan nincs közöttünk” – jelentik ki kategorikusan. „Egyszer már tettünk egy próbát, rajzoltunk valamit, összpontosítottunk, de mind a ketten mást rajzoltunk...” A pályán azonban egyfajta gondolatátvitelt mégis észre lehet venni: „Szinte tudjuk, ki mire gondol, és ez a helyezkedésnél nagy előny” – felelik arra a kérdésre, mennyiben mutatkozik meg a zöld gyepen a testvéri viszony.

S hogy ki kettejük közül a jobb futballista? „Dórinak sokkal jobb a technikája” – vágja rá Andi, de testvére sem marad el a válasszal: „Andi kitartóbb és tovább bírja az iramot...” Rövid beszélgetésünk alatt talán ez az egyetlen eset, amikor nem értenek egyet...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?