A nyitraiak első bajnoki címe

Története során először nyerte meg a Tipsport Ligát a nyitrai jégkorongcsapat, amely a döntősorozatban 4:2-re múlta felül a besztercebányaiakat.A finálé hatodik mérkőzéséig tartott a nyitraiak és a besztercebányaiak egymás elleni nagy sorozata a 2015/2016-os idényben.

Története során először nyerte meg a Tipsport Ligát a nyitrai jégkorongcsapat, amely a döntősorozatban 4:2-re múlta felül a besztercebányaiakat.

A finálé hatodik mérkőzéséig tartott a nyitraiak és a besztercebányaiak egymás elleni nagy sorozata a 2015/2016-os idényben. Az addigi 11 alkalommal mindig a házigazda nyerte a két csapat találkozóját, tizenkettedszerre azonban megtört a jég, s a sokak által várt (és vágyott) sorsdöntő hetedik meccs helyett a nyitraiak péntek késő este elkezdhettek ünnepelni. A 2:2-es rendes játékidő után a hosszabbításban nem esett gól, és a rávezetések is csak a tizedik páros során hoztak döntést: akkor Jameson Milam sikeres büntetőjére a hazai Michal Handzuš nem tudott válaszolni, s elkezdődhetett a nyitrai fieszta. „Elemi erejű, koordinálatlan és spontán ünneplés lesz. Nyitra alighanem össze fog dőlni” – üvöltötte a kamerába a nyitraiak kapusa, Vlastimil Lakosil.

A klub történetének első bajnoki címe már érett, az utóbbi három évben bronz-ezüst-bronz volt a nyitrai termés. A siker egyik fő letéteményese Antonín Stavjaňa edző, aki négy éve vette át újra a csapat irányítását. „A szezon a lehető legjobban ért véget, tényleg minden klappolt. Szerencsénk volt a kapusok, Lakosil és Michal Valent kiválasztásában, és a tengerentúli légiósok szerződtetésénél is – utalt Stavjaňa Laliberté, Blackwater és Milam remek teljesítményére. – A legnehezebb a zólyomiak elleni elődöntős sorozat volt, amikor 2:3-ról sikerült fordítanunk, a besztercebányaiak ellen pedig az ötödik meccsen aratott győzelmünk volt kulcsfontosságú.” Az 53 éves edző egyúttal azt is bejelentette, változásra van szüksége, ezért máshol fogja folytatni pályafutását.

A Vladimír Dzurilláról elnevezett kupát csapatkapitányként a veterán Dušan Milo emelhette először a magasba. „Nagyon örülök, hogy szülővárosom, Nyitra színeiben lehetek bajnok. Hogy össze lehet-e hasonlítani ezt a 2002-es világbajnoki címmel? Akkor is nagyon boldog voltam, de ha ilyen hosszú idő után ér el valamit az ember, kicsit jobban becsüli” – vallotta be a 43 éves védő. Csapattársai közül csak Tibor Kutálek és Marek Slovák volt már korábban bajnok. „Szerintem anarchia lesz a városban, egész héten ünnepelni fogunk. A csapat és nagyszerű szurkolóink is megérdemlik ezt. Hihetetlen jó kollektíva jött össze Nyitrán” – mondta Slovák.

A besztercebányaiak is történelmet írhattak volna győzelmükkel, de tavalyhoz hasonlóan meg kellett elégedniük a második hellyel. „Nagyon sajnálom, hogy csalódást okoztam a drukkereknek. Két gólt kellett volna ütnöm a rávezetésekben, nem csak egyet, az én hibám” – jegyezte meg a 39 éves Handzuš, aki egyelőre még nem döntött a jövőjéről. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?