A Kósa fivérek duplája

A dunaszerdahelyi AG Sport liga 16. fordulójában Csákányban osztálykülönbséggel (4:0) diadalmaskodtak a nyékvárkonyiak.

A dunaszerdahelyi AG Sport liga 16. fordulójában Csákányban osztálykülönbséggel (4:0) diadalmaskodtak a nyékvárkonyiak. A párharc pikantériája, hogy a győztesek mezében ketten dupláztak: a Kósa fivérek, Dávid és Mihály testvériesen osztoztak a gólokon.

Kósa Dávid a 2016/2017-es évadban a nyékvárkonyiak gólfelelőseként 29 találattal a VII. liga gólkirálya volt. Bátyja, Mihály pedig a III. ligás bősiek mezét viselte. Nyáron a nagyabonyiakhoz igazolt, a téli holt idényben pedig hazatért. „Nyékvárkonyi születésű vagyok, a községben élek. Az utóbbi időszakban szüntelenül sérülésekkel bajlódtam. Az edzéskihagyások miatt a felsőbb szintű bajnokságokban való szereplésről le kellett mondanom. Akkor, amikor a hogyan továbbot latolgattam, megszólítottak a nyékvárkonyi klubvezetők. Nem sokat tétováztam, felkérésükre rábólintottam. Az új idényben játékosedzőként irányítom a helybeli csapatot. Nem titkolom: az új kihívás, a feladat felvillanyozott” – nyilatkozta a kettős szereposztásról Kósa Mihály, aki egykor a nyékvárkonyi iskolacsapatban kezdte, majd a DAC-ban folytatta felfelé ívelő pályafutását. Dunaszerdahelyről visszatérve tinédzserként öccsével egyetemben, az akkori IV. ligás nyékvárkonyiak mezében is tüsténkedett.

Visszakanyarodva a tavaszi idénynyitóhoz, a Kósa fivérek gólformában kezdték az egy csapatban való szereplést. „Öcsém szerzett vezetést, én két találattal folytattam a gólgyártást, s a 4:0-s végeredményt Dávid állította be. Az akciógólok mellett egy-egy találatot pontrúgásból szereztünk. Dávid akár triplázhatott is volna, de nem értékesítette a büntetőt. Ilyen gazdag góltermésnél jó érzés a jegyzőkönyvet böngészni. Kicsit soknak tűnhet a négygólos idegenbeli siker, de szerintem ennyivel jobbak voltunk ellenfelünknél” – ecsetelte a Kósa fivérek remeklését a harminckét esztendős középpályás.

Elmondása szerint nekik és a csapatnak kijött a lépés. „Azon leszek, hogy edzőként és játékosként egyaránt hasznára legyek a kollektívának. Érzésem szerint jól felkészültünk a pontvadászat tavaszi folytatására, s arra törekszünk, hogy feljebb kapaszkodjunk a tabellán. Ehhez újabb győzelmekre lesz szükség. Természetesen a csákányi diadalnak akkor lesz igazi értéke, ha vasárnap hazai pályán a felbáriakat is legyőzzük” – ecsetelte lapunknak elképzeléseit a nyékvárkonyiak játékosedzője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?