A két balkezes semlegesítése a kulcs

<p>A magyar női vízilabda-válogatott ma (20.30) Kanada ellen játszik az elődöntőbe jutásért a margitszigeti világbajnokságon.</p>

Speciális zónavédekezés

Bár a papírforma sima magyar győzelmet ígér a tengerentúliak ellen, Gurisatti Géta, a válogatott szélsője óvatosságra int: „Nagyon jó, hogy elkerültük az amerikai ágat, de nem szabad még azon gondolkozni, hogy majd egy hét múlva az USA-val döntőzünk. Most elsősorban Kanadára kell figyelnünk.”

Annál is inkább, hogy a két csapat legutolsó egymás elleni mérkőzésén júniusban a Világligában a juharlevelesek örülhettek, akik a 9:9-es rendes játékidő után ötméteresekkel múlták felül a magyarokat (2:1). Ezen a találkozón a rivális speciális zónavédekezéssel próbálkozott, amelynek lényege, hogy egy mezőnyjátékos a kapus mellett segít, s a maradék öt védekezik a hat támadó ellen, viszont rengeteg kéz tornyosul a kapu előtt.

Kanada a világbajnokságon az olaszoktól kapott ki (10:4), Kínát nehezen (9:8), Brazíliát könnyedén (16:6) verte az A csoportban, a negyeddöntőbe jutásért pedig Új-Zéland ellen „edzőmeccsen” jutott tovább 16:3-mal.

„A kanadai centerek nem jobbak a mieinknél, a kapusuk sem jobb, a két balkezes semlegesítése lesz a mérkőzés kulcsa. Ha ezt nem tudjuk megoldani, illetve nem tudjuk feltörni a védekezésüket, akkor semmi keresnivalónk a négy között” – mondta Bíró Attila, a magyarok szövetségi kapitánya.

Jogos csoportelsőség

Elkerülte a horvát–szerb ágat a magyar férfi-vízilabdaválogatott, mivel megnyerte csoportját: a franciákat simán verték 13:7-re, az olaszok pedig nem tudták tíz góllal legyőzni Ausztráliát. Bár az olaszok szövetségi kapitánya, Alessandro Campagna kissé duzzogott csapata 13:5-ös győzelme után („A magyar csapat szerencsés volt, nem érdemelte meg, hogy tízzel nyerjen Ausztrália ellen. Ausztrália feladta ellene, volt egy 6:0-s negyed is. Ellenünk az utolsó pillanatig küzdött.”), magyar kollégája, Märcz Tamás szerint jogosan lettek elsők Varga Dénesék az olaszokat, az ausztrálokat és a franciákat megelőzve. „A vb nyitószakaszában elért sikerhez nagyban hozzájárult a szurkolók fergeteges biztatása, a Margitszigeten minden meccsen megnyilvánuló támogatás is. Az út folytatása sem lesz könnyebb, bármely ellenfél következzen is a legjobb nyolc között” – nyilatkozta Märcz.

A holnapi negyeddöntős csatát a tegnap, lapzárta után véget ért spanyol–orosz mérkőzés győztesével vívja a gárda, s Märcz szerint bár mindkét lehetséges rivális veszélyes, egyikük sem akadályozhatja meg a kellőképpen felkészült magyar válogatottat abban, hogy a négy közé jusson. (MTI, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?