A kassaiak beállítanák a Slovan csúcsát

<p>A címvédő keletiek nyolcadik bajnoki címükkel befognák a Slovant a jégkorong Tipsport Extraliga örökrangsorának élén, de a besztercebányaiak is történelmet írhatnak sikerükkel, a ma kezdődő finálé az első a klub történetében.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

A fogadóirodák ugyanakkor nem tartják kétesélyesnek a Slovnaft Playoff ma (17.00) rajtoló döntőjét: a bajnok kassaiak címvédésére egybehangzóan 1,28-as szorzót határoztak meg, míg a besztercebányaiak végső sikere a tét több mint háromszorosát hozná a merész tippelőnek.

A kassaiaknak ugyanis sokkal nagyobb a tapasztalatuk az aranyéremért vívott küzdelemben. Sorozatban nyolcadszor szerepelnek a döntőben, a Tipsport Extraliga eddigi 21 évfolyamából összesen 15-ödször. Nyolcadik bajnoki címükkel pedig beérhetnék a Slovant a bajnokság örökranglistájának élén. „Az utolsó lépés vár ránk. Nagyra értékeljük a döntőbe jutást” – mondta Peter Bartoš, a keletiek veterán játékosa.

A 41 éves hokis nem csak üres szólamot hangoztat, az elődöntőben ugyanis a 4:1-es végeredmény ellenére komoly erőkifejtésre kényszerítette őket a poprádi csapat, amely vendégként háromszor is győzelemre állt a Steel Arénában, és csak a végjátékban maradt alul rutinos ellenfelével szemben. „Ha teljes fordulatszámra kapcsoltunk, akkor viszont egykapuztunk. Nagyon fontos, hogy olyan kollektívát alkotunk, amely egyfelé húz” – jegyezte meg a Pravda című lapnak a kassai Marek Bartánus.

A besztercebányaiak szintén erős tartásról tettek tanúbizonyságot, mivel az elődöntőben 1:0-ra, 2:1-re és 3:2-re is a nyitraiak vezettek. A Michal Handzuš vezérelte gárda azonban kiharcolta a fináléba jutást: a sorsdöntő hetedik találkozón, Nyitrán, hosszabbításban. „Nem akarunk ezzel megelégedni, a bajnoki cím óriási motiváció. A kassaiak többet pihenhettek, mi viszont arra támaszkodhatunk, hogy meccsritmusban vagyunk, hiszen csak vasárnap jutottunk tovább” – elemzett Handzuš.

Az alapszakaszban a hat egymás elleni meccsből ötöt is a kassaiak nyertek, és két eddigi rájátszásbeli párharcukból is ők kerültek ki győztesen: 2009-ben (a besztercebányaiak történetének első playoff-sorozatában) és 2012-ben is 4:1-re nyerték a negyeddöntőt a kassaiak. Szemfüles szurkolóik arra is emlékeztettek közösségi oldalukon, hogy az „NHL-es legendákkal” felálló csapatokat eddig verték a döntőkben. 2009-ben Žigmund Pálffy a szakolcaiakkal (4:2), tavaly pedig Jozef Stümpel a nyitraiakkal (4:3) is alulmaradt a kassaiakkal szemben, így most Handzuš lenne a soron a besztercebányaiakkal...

Ha mégis a közép-szlovákai gárda szerezné meg története első aranyérmét, akkor – az alapszakaszgyőztesként már indulási jogot nyerő kassaiakkal együtt – a Bajnokok Ligájában is szerepelhet. Kassai siker esetén ez a hely az alapszakaszban második nyitraiakat illetné meg. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?