A kassai hokisok már a BL-re készülnek

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁSA kiélezett sorozat sima meccsel zárult: a kassaiak 6:0-ra nyerték a jégkorong extraliga fináléjának utolsó, sorsdöntő találkozóját a nyitraiak ellen, és az elmúlt két év ezüstérmei után történetük során hetedszer lettek bajnokok.A kassaiak, kapitányukért, Martin Štrbákért is harc

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

A kiélezett sorozat sima meccsel zárult: a kassaiak 6:0-ra nyerték a jégkorong extraliga fináléjának utolsó, sorsdöntő találkozóját a nyitraiak ellen, és az elmúlt két év ezüstérmei után történetük során hetedszer lettek bajnokok.

A kassaiak, kapitányukért, Martin Štrbákért is harcoltak, akivel szemben a döntő negyedik mérkőzésén szabálytalankodott Lukáš Novák. Štrbák kétszeres koponyatörést szenvedett, de a kispadon szurkolta végig a további meccseket.

„Megmutatkozott, hogy a keletieknek bővebb és jobban összerakott a keretük, mi inkább az áldozatkészségre és a küzdőszellemre építettünk” – összegezte a sorozat tanulságait Antonín Stavjaňa, a nyitraiak vezetőedzője. Utóbbira Henrich Ručkay esete a példa, aki törött ujjal (és összeszorított fogakkal) is vállalta a játékot, előbbit pedig a statisztika is alátámasztja: míg a kassaiaknak nyolc játékosuk is két-két gólt szerzett a döntősorozatban, addig ellenfelüknek a négy találatig jutó Miroslav Kováčikon kívül nem volt formában lévő támadójuk. A bajnokság egyik legjobb góllövője, Roman Tománek ugyanis a fináléban teljes csődöt mondott, az utolsó két találkozóra nem is nevezte őt Stavjaňa. A 41 éves Jozef Stümpel pedig egymaga nem nyerhette meg a klubtörténet első bajnoki címét.

A kassai oldal nagy öregjei viszont sokadszorra szívhatták el a győzelmi szivart, Richard Jenčík, Radek Deyl és Peter Bartoš konkrétan már negyedszer ünnepelhetett elsőséget (a hazai rekorder egyébként Richard Kapuš hat bajnoki címmel). „Óriási érzés, főleg azért, mert egész évben elsők voltunk és végig hajtottunk a szezonban. 120 százalékra mentünk” – nyilatkozta a 40 éves Bartoš.

A kassai szurkolók csak a Slovnaft Playoff legvégén díjazták igazán az igyekezetüket, a két utolsó hazai meccsen végre telt ház volt a Steel Arénában. Pedig korábban is volt izgalom bőven: a keletiek első három győzelme hosszabbításban vagy rávezetések után született (a 2013/14-es szezonban egyetlenegy találkozót sem vesztettek el így!), és a párharc 1:1-es állásánál, az első nyitrai meccsen háromszor is ledolgozták hátrányukat Bartošék.

„Amikor tavaly májusban kezdtük kialakítani a keretet, tudtuk, hogy a bajnokság megnyerése esetén lehetőségünk lesz szerepelni az újrainduló Bajnokok Ligájában. Ettől eltekintve is az elsőség volt a célunk, de néhány napja mintegy ajándékként érkezett a megerősítés, hogy mi is ott vagyunk a 40 résztvevő között” – mondta a TASR hírügynökségnek Juraj Bakoš, a kassaiak menedzsere. Így tehát úgy tűnik, egyelőre mégsem aktuális az a döntő alatt felröppent hír, miszerint a keleti klub a cseh extraligába jelentkezne a következő idényre. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?