A GYŐZTESEK MONDTÁK

JANNE LAHTELA, a naganói játékok ezüstérmese tavalyi súlyos térdsérüléséből felépülve negyedik olimpiáján végre aranyérmet nyert a férfi síakrobaták mogul számában. – Az előző idény végén azt hittem, mindennek vége, és be kell fejeznem pályafutásomat.

JANNE LAHTELA, a naganói játékok ezüstérmese tavalyi súlyos térdsérüléséből felépülve negyedik olimpiáján végre aranyérmet nyert a férfi síakrobaták mogul számában. – Az előző idény végén azt hittem, mindennek vége, és be kell fejeznem pályafutásomat. Ennek ellenére megpróbálkoztam a visszatéréssel, szerencsével kvalifikáltam magam a játékokra, és most tessék, olimpiai bajnok vagyok. Mi ez, ha nem csoda?

CASEY FITZRANDOLP a címvédő japán Simizu Hirojasut megelőzve szerezte meg a férfi gyorskorcsolyázók 500 méteres számának aranyérmét, és 1980 óta ő az első amerikai olimpiai bajnok ezen a távon. – Hihetetlen, hogy gyerekkori példaképem, Eric Helden huszonkét évvel ezelőtti győzelme után nekem sikerült megtörnöm az „átkot”. Szerencsém is volt, hiszen jó barátom, Jeremy Wotherspoon az első futamban bukott, és ezzel minden reménye elszállt.

ANDRUS VEERPALU, a téli ötkarikás játékok történetének első észt bajnoka, a férfi 15 km-es klasszikus stílusú sífutás győztese. – Nem számítottam esélyesnek, de éreztem, jó formában vagyok. A három norvég rivális részidejét ismertem, és először féltávnál sejtettem azt, hogy akár nyerhetek is. Nagy boldogság számomra, hogy én lettem Észtország első olimpiai aranyérmese.

ODD MARTINSEN SKARI grenoble-i váltótagként aratott győzelme után bajnoki címet szerzett a téli olimpián, és így a norvégok újdonsült aranyérmes sífutónője édesapja nyomdokaiba lépett: – Nem tudom elhinni, hogy én nyertem – mondta Skari, aki Naganóban 5 km-en harmadik, a 4x5km-es stafétával pedig ezüstérmes volt. – Végig arra számítottam, hogy második leszek, így nagyon meglepődtem a célba érkezés után.

CAROLE MONTILLET az első francia nő, aki olimpiai aranyérmet nyert lesiklásban. A 28 éves versenyző sikerével szeretne tisztelegni közeli barátja, az októberben elhunyt Regine Cavagnoud emléke előtt. – Mindenki rá emlékezik. A tragédia beárnyékolta felkészülésünket, de tulajdonképpen ez adott erőt. Soha nem felejtjük el, milyen nagyszerű ember volt. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?