A gútai Lakatos bajnoki aranyduplája

Hét bajnoki címet, összesen huszonöt érmet szereztek a dél-szlovákiai birkózóklubok versenyzői a kadettok szlovák fővárosban megrendezett országos bajnokságon.Pozsony/Gúta/Marcelháza/Somorja/Dunaszerdahely. Négyen közülük kötöttfogásban, hárman pedig szabadfogásban diadalmaskodtak.

Hét bajnoki címet, összesen huszonöt érmet szereztek a dél-szlovákiai birkózóklubok versenyzői a kadettok szlovák fővárosban megrendezett országos bajnokságon.

Pozsony/Gúta/Marcelháza/

Somorja/Dunaszerdahely. Négyen közülük kötöttfogásban, hárman pedig szabadfogásban diadalmaskodtak. Mi több, ezúttal is akadt duplázó. „Eredményei, teljesítménye alapján Pozsonyban Lakatos Lucián került rivaldafénybe, aki mindkét fogásnemben a dobogó legfelső fokára került az 50 kilósok mezőnyében” – nyomatékosította a Vág-parti tehetség kimagasló eredményét Gőgh Mihály, a gútai birkózóklub elnöke.

„Idén Sninán Megály Arnold két bajnoki címmel gyarapította gyűjteményünket, ezúttal fivére, Zoltán öregbítette újabb aranyéremmel a Megály birkózódinasztia hírnevét. Hozzá hasonlóan Parádi József is országos bajnokként került a viadal krónikájába” – ecsetelte védenceik diadalát Marczinkó János, a marcelházai birkózóklub elnöke.

Kötöttfogásban egyébként a somorjai Gladiátor színeiben versenyző Holocsi Bence is maga mögé utasította riválisait. „Bence magabiztosan verte ellenfeleit, köztük klubtársát, Nagy Krisztiánt, aki a harmadik helyen zárt a 69 kg-os súlycsoportban” – elevenítette fel az azonos súlycsoportban jeleskedő somorjaiak párharcát Horváth István, a Gladiátor birkózóklub főedzője.

Szabadfogásban a dunaszerdahelyiek jeleskedtek. „Ebben a fogásnemben két döntősünk volt. Hakszer Balázs az 58 kilós súlycsoportban két győztes meccset követően a fináléban pozsonyi riválisát, Horíneket 8:0 arányban győzte le. Balázs nemcsak a bajnoki aranyérmet gyűjtötte be, hanem egyben a válogatottságot is kivívta. Horváth Nicolas viszont a fináléban kikapott a Dunajplavba versenyzőjétől. Huszonkét ponttal a második helyen végeztünk a csapatversenyben” – fogalmazott Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke.

A rimaszombatiak legeredményesebb versenyzőjének Pavol Rapčan bizonyult, aki az 54 kg-os súlycsoportban szerzett bajnoki címet.

A pozsonyi megmérettetésen egyébként még a bősieknek, a komáromiaknak, a naszvadiaknak és a madariaknak is jutott érem.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?