A galántai záróakkord

Galánta |

<p>A mátyusfölid városban még nem fejeződött be a fociidény: a galántaiak vasárnap pótolt meccsen (13.00) a Beluša gárdáját fogadják a nyugat-szlovákiai III. ligában. Ezzel zárul az őszi futballidény.</p>

A bajnokira eredetileg november 13-án került volna sor, ám a mátyusföldiek hat játékosánál hétközben tüdőgyulladásra utaló tüneteket észleltek, s emiatt az összecsapás elmaradt. „A szövetség sporttechnikai bizottságával egyeztetve a november 17-i újrajátszásban állapodtunk meg az ellenféllel. Ekkor viszont Korman és Kočiš a kerületi válogatottak Tatranská Lomnica-i tornáján tartózkodott, Baša, Bočko és Lenárt pedig beteget jelentettek. Szerettük volna az összecsapást tavasszal lebonyolítani, ám a szövetség hajthatatlan volt. Amennyiben vasárnap begyűjtjük mindhárom pontot, miénk a hatodik hely. Aztán tavasszal magasabbra tesszük a mércét” – vélekedett Meszlényi Tibor, a mátyusföldiek galántai születésű edzője.

Tavaly tizenkettedikek lettek, pillanatnyilag a nyugat-szlovákiai III. liga kilencedik helyén tanyáznak a galántaiak. Tizenhét meccsen huszonhét pontot gyűjtöttek. Marián Süttő és Tibor Drozd lemondása után idén áprilisban Meszlényi Tibort bízta meg a galántai klubvezetés az edzői feladatok végzésével.

„Aggasztó anyagi viszonyok közepette valahogyan végigküzdöttük a tavaszt. Nyáron aztán teljesen padlón volt a foci. Azt vettem észre, hogy üres az öltöző. Žák, Rusnák, Pilo, Grús, Savič, Choi, Lim, Kim, Mészáros és Gubič odébbálltak, így az alapoktól kellett kezdeni a csapatépítést. Akkor csak abban voltam biztos, hogy az egyesülethez lojális játékosokból kell egységet kovácsolni. Irdatlan nehézségek árán sikerült leigazolnunk Lavrincsikot, Kormant, Kočišt, Pavlovčíkot, Špiriakot, Gányovicsot és Nagy Márkot, az ifiből pedig előhúztuk Lenárt Ádámot. Az átlagos életkor mindössze huszonkét év” – avatott be a részletekbe Meszlényi Tibor, aki a menedzseri teendőket is ellátja.

Az őszi idényben általában hozták a kötelező meccseket, a Dubnicán és a Lednické Rovne otthonában nyújtott teljesítményüket azonban szeretnék mihamarabb elfelejteni. „Mindkét találkozón hiába szögeztük az ellenfelet a saját kapujához és játszottunk teljes mezőnyfölényben, a helyzetkihasználásunk pocsék volt. Újfent beigazolódott, megbosszulja magát, ha elpuskázod a helyzeteidet, így mindkétszer lehajtott fejjel vonultunk az öltözőbe” – kesergett az idén hatvanéves, UEFA Pro-licences edző.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?