A férfiak és a nők is a négy között

A magyar férfi- és női csapat is bejutott a legjobb négy közé a Belgrádban zajló vízilabda- Eb-n.

A magyar férfi- és női csapat is bejutott a legjobb négy közé a Belgrádban zajló vízilabda- Eb-n. A nők ma délután az olaszokkal, a férfiak este Montenegróval játszanak a döntőbe jutásért.

A magyar férfi-vízilabdaválogatott 8:5-re legyőzte az olimpiai bajnok horvát csapatot az Európa-bajnokság kedd esti negyeddöntőjében. A magyarok elsősorban kiváló védekezésüknek, illetve Nagy Viktor fantasztikus kapusteljesítményének köszönhetően diadalmaskodtak.

Benedek Tibor szövetségi kapitány elsősorban a fegyelmezettséget emelte ki a diadal után, de elmondta, a sikerhez hozzátartozik a kiváló kapusteljesítmény, a blokkok és a részfeladatok jó végrehajtása is.

„Ebbe még az is belefért, hogy elöl hibáztunk néhány alkalommal, ugyanakkor azt gondolom, ilyen emberelőnyös kihasználással már lehet tétmérkőzést nyerni” – nyilatkozta Benedek.

Csapatként és barátként

A találkozó egyik legjobbja a kapus Nagy Viktor volt, aki elképesztő, 72,2 százalékos védési hatékonysággal zárt. „Tudtuk, hogy mi zajlik bennünk, éreztük, hogy épülünk, és egyre jobbak vagyunk. Kellő magabiztossággal és hittel szálltunk vízbe, s kihangsúlyozom, csapatként győztünk, ez volt a döntő különbség” – értékelt Nagy, hozzátéve, hogy amikor kellett, akkor használták ki a helyzeteket, és szívvel-lélekkel küzdöttek egymásért.

Támadásban a háromgólos Varga Dénes húzta a csapat szekerét: „Úgy gondolom, mi valami olyan pluszt tudunk beletenni a dolgokba, amit mások nem, hiszen csapatként és barátként kovácsolódtunk össze, és ez mozgósít olyan erőket, ami talán fontosabb, mint egy jolly joker-játékos, vagy egy tökéletes taktika.”

A csapatkapitány Varga Dániel szerint fontos volt, hogy végig magabiztosan játszottak, s elsősorban az egymásba vetett hitnek volt köszönhető a siker. „Egy dologban hittünk, egy dologért küzdöttünk, és ez végig vitt minket ebben a négyszer nyolc percben. A magabiztosság és az arc, amit mutattunk feléjük, azt gondolom, bekoszolta a nadrágjukat, nem véletlen, hogy többször is nagy helyzetben hibáztak” – hangsúlyozta Varga Dániel.

Magabiztos Benedek

Ha a magyarok ma este (20.15) a montenegróiakat is legyőzik, akkor már biztosan riói kvótát szereznek. Benedek Tibor tegnap roppant magabiztosan nyilatkozott: „Ugyanolyan nehéz mérkőzés lesz, mint a Horvátország elleni, de ugyanúgy meg fogjuk verni őket, mint Horvátországot.”

A kapitány hangsúlyozta, ugyanolyan akarattal és harcosan ugranak majd vízbe, de változtatásokra is szükség lesz, mivel az ellenfél taktikája különbözik a horvátokétól. Benedek Tibor kiemelte az emberelőnyök fontosságát, szerinte a montenegróiak, bízva saját emberhátrányos teljesítményükben, előszeretettel mennek bele a kemény játékba.

„Tudom, hogy jobbak vagyunk, mint Montenegró, minden szempontból, játékosállományban és játékelemenként is” – tette hozzá a szakvezető.

A magyar válogatott sorozatban 12. alkalommal jutott a legjobb négy közé Európa-bajnokságon.

Fölényes győzelem

A női válogatott tegnap 18:6-ra győzte le a francia csapatot, a négy közé jutással pedig legrosszabb esetben is biztosította helyét az olimpiai kvalifikációs tornán. Bíró Attila együttese ma délután (17.15) az olaszokkal találkozik a fináléba kerülésért.

A magyarok kellőképpen komolyan vették a franciák elleni mérkőzést, így már az első negyedben fél tucat gólt szereztek, a nagyszünetre pedig hétgólos előnyt dolgozak ki (11:4). A folytatásban kissé belealudt a találkozóba a magyar válogatott, igaz, a franciák így is csak döntetlenre tudták hozni a harmadik negyedet. A zárófelvonásra elfáradtak a franciák, szinte már lövésig sem jutottak el, a magyarok ezzel szemben könnyedén szerezték a gólokat, így végül fölényes győzelmet arattak.

„Jól szolgálta az elődöntőre a felkészülésünket ez a mérkőzés, ugyanis ez a francia válogatott nem a portugál vagy a török együttes szintje. Egy hajtós, agresszív csapatról van szó – nyilatkozta a mérkőzést követően Bíró Attila, hozzátéve, az elődöntőben már sokkal keményebb összecsapásra számít. – Jó védekezést várok, akkor biztos, hogy nyerünk.”

Antal Dóra elégedettebb lett volna, ha kevesebb gólt kapnak: „Van egy-két olyan hiba, amit ki lehetett volna küszöbölni, ezekre az olaszok ellen jobban oda kell figyelni, mert ez élesebb mérkőzés lesz.” (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?