A farnadiak gólja döntött az elsőségről

A tikkasztó hőség sem riasztotta el az érdeklődőket a helyi Aranyfürt Szőlőtermelő Egyesület Polgári Társulás által rendezett első kispályás labdarúgótornától. Sokan összejöttek.Farnad.

A tikkasztó hőség sem riasztotta el az érdeklődőket a helyi Aranyfürt Szőlőtermelő Egyesület Polgári Társulás által rendezett első kispályás labdarúgótornától. Sokan összejöttek.

Farnad. Voltak, akik az oldalvonal mellett ácsorogtak, többségük viszont egy-egy pohár bor, üdítő, vagy sör mellett beszélgetett, ismerkedett, vagy a magas fák árnyékában csendben szemlélte a pályán történteket.

A nyitómeccsen enyhén szólva erősen bukdácsoltak a Lauko Sándor vezette hazaiak, és sárisápi ellenfelük felvállalva a nyílt, támadó focit, rendkívül határozottan 5:1 arányban elporolta őket. Gólvágójuk, Karcagi Pál háromszor tömte meg annak a Simon Zsoltnak a hálóját, aki egykoron a zselíziek és az oroszkaiak megbízható portása volt. A folytatásban a végletekig kiélezett küzdelem folyt a játéktéren, ám egyesek szerint a két magyarországi alakulat a Sárisáp és a Dunaszentmiklós megegyezett egy békés döntetlenben.

Életbevágóan fontos mérkőzés volt a farnadiak és a dunaszentmiklósiak találkozója. Ahogyan a hőmérséklet emelkedett, úgy növekedett a vendéglátók teljesítménye és összetartása. „Van már játék” – skandálta ekkor néhány lelkes szurkoló a pálya szélén. Sőt mi több, a hazaiak bevetették a csekeiek II. ligás női csapatának labdarúgóját, Farkas Emesét is, aki megpróbált új színt, új lendületet vinni a játékba. A jó kezdés után aztán láthatóan visszafogottabbá vált a farnadi alakulat játéka, és kidomborodott az ellenfél erőfölénye, megmutatkozott összeszokottsága. 0:5 lett a vége.

Önmagában is érdekes, hogy a dunaszentmiklósiak tornagyőzelmét jobb gólarányuk döntötte el, ugyanis egy találattal kevesebbet kaptak, mint a sárisápiak. Azt az egyetlen gólt pedig a farnadiak szerezték.

„A Gerecse hegység északnyugati részéről jöttünk, a farnadiakkal együtt járunk a DAC meccseire. Csapatunkban ugyan csak három-négy bortermelő akad, olyat viszont, aki nem kedveli ezt az italt, aligha fogadunk be közénk. Térségünkben ősszel indul az öregfiúk-bajnokság küzdelemsorozata, amelybe mi is bekapcsolódunk. A Farnadon látott gárda alkotja a csapat gerincét. A most befejeződött torna folytatása jövőre nálunk lesz” – tudtuk meg Németh Tamástól, a győztes dunaszentmiklósiak csapatkapitányától.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?