A fácánkakas is ünnepelni akart

Leverkusen/Barcelona. Sok izgalmat hozott a negyeddöntő keddi játéknapja. Az egygólos előny nem volt elég a Liverpoolnak, amely változatos találkozón esett ki Leverkusenben. Katalónia fővárosában az ugyancsak egygólos előnnyel érkező Panathinaikosz szerzett vezetést, de a Barca fordított és szintén továbbjutott.

Mihalisz Konsztantin- (a labdával) lőtte a Barcelona–Panathinaikosz BL-mérkőzés első gólját. Erre a katalánok három találattal válaszoltak... TASR/EPA-felvételFél perce tartott a játék a No- Campon, amikor a spanyol szurkolók megdobták valamivel a Pana kapusát, akit néhány percig ápoltak, a játékosok pedig elkezdtek kakaskodni. Alig nyugodtak meg a kedélyek, jött az újabb izgalom, hideg zuhany a hazaiaknak: Konsztantin- 25 méterről vezetést szerzett a görögöknek. Hatalmas mezőnyfölényben játszottak a katalánok, az athéniek roppant fegyelmezetten védekeztek. Luis Enrique két találata még mindig nem volt elég a Barca továbbjutásához, de aztán jött Saviola, a 19 éves argentin tehetség, aki miután betört a 16-osra, a kiszolgáltatott helyzetben lévő kapus mellett elegánsan a hálóba lőtt (3:1). Ám még nem volt vége az izgalmaknak: Bonano kapus rosszul szaladt ki (meg is sérült, le kellett cserélni), a labda Konsztantin- elé került, akinek löketét Puyol lábbal „védte” a gólvonalon. Ekkor a pályán váratlanul megjelenő, „ünnepelni” készülő fácánkakas és a kispadba a fejét beverő egyik segéd-játékvezető szívrohama(!) borzolta a játékosok és a nézők idegeit; emiatt a bíró hét percet hosszabbított, s a 95.-ben Kirglakosz tizenháromról lőtt, a labda centiméterekkel kerülte el a csereként beálló Reina kapuját...

CARLES REXACH, a Barca edzője úgy véli, hogy a Pana remek játéka bizonyítja, minden idők legkiegyenlítettebb mezőnye szerepel a BL idei kiírásában: „A modern fociban már nem beszélhetünk könnyű ellenfelekről. A Panathinaikosz a meccs végéhez közeledve is veszélyesen támadott, ez azt bizonyítja, klasszis futballisták alkotják. Nagyon örültem annak, hogy a korán bekapott gól ellenére nem estek pánikba játékosaim.”

SERGIO MARKARIAN, a Pana uruguayi edzője: „Közel álltunk a továbbjutáshoz, a végén több lehetőségünk is akadt a második gól megszerzésére. Az mindeképpen pozitívum, hogy a hazaiak rendkívül idegesek voltak az utolsó percekben, alig várták a lefújást.”

A Barca az elődöntőben a Real–Bayern párharc jobbikával találkozik.

- Totális offenzív játékkal rukkolt ki a Leverkusen a Liverpool ellen. Iszonyú hajtás volt mindkét oldalon, viharosan hullámzott a játék, többször változott a helyzet, hogy ki jut a mennyországba, illetve a pokolba. A Bundesligában is igen gólerős Ballack kezdte a gólgyártást, egy lövőcsellel „elküldte” Gerardot, majd 25 méterről remek gólt akasztott a későn vetődő lengyel Dudek hálójába. Utána a Vörösök mentek a mennyekbe, 1:1-re egyenlítettek, később a németek 3:1-re elhúztak. De meddig tartott az? Jött Litmanen, az elnyűhetetlen finn, nekiindult az oldalvonalról, csel cselt követett, négy védő sem bírta leszerelni, és a fenomenális szlalom zárásaként a bal alsó sarokba simította a labdát (már az angolok voltak a továbbjutók). A zseniális gól sem fogta meg az erőteljesebbnek tűnő Bayert, a török Bastürk indította a tökéletes ütemben kiugró Luciót, s a brazil nem hibázott. Erre már nem érkezett felelet. Érdekesség: a hat gólon öt ország játékosai osztoztak.

KLAUS TOPPMÖLLER, a Bayer edzője: „Hihetetlen, ami a második félidőben történt. Litmanen gólja után is teljesen meg voltam győződve róla, hogy továbbjutunk. Nagyszerű futballelőadást láttunk, Michael Ballack volt a főszereplő.”

GERARD HOULLIER, a Liverpool edzője csak a számos kihagyott helyzet miatt bosszankodott: „Csalódott vagyok, de nincs benne keserűség. Ha Owennek jó napja lett volna, akkor legalább három gólt szerez a lehetőségeiből. De semmiért sem hibáztatom játékosaimat, most is mindent megtettek a sikerért.”

A Leverkusen ellenfele az elődön-tőben a Manchester United–La Coruna párharc jobbika lesz. (T. V.)LEVERKUSEN–LIVERPOOL 4:2 (1:1), góllövők: Ballack (16. és 64.), Berbatov (68.), Lucio (84. ), ill. Abel Xavier (42.), Litmanen (79.). Játékvezető: Vitor Manuel Melo Pereira (portugál); 22 500 néző. Az első mérkőzésen 0:1, továbbjutó: Leverkusen. Leverkusen: Butt–Sebescen (46. Neuville), Lucio, Nowotny, Placente–Schneider, Ballack, Bastürk, Ze Roberto–Kirsten (46. Berbatov), Brdarics (70. Zsivkovics); Liverpool: Dudek–Abel Xavier (75. Berger), Henchoz, Hyypiä, Carragher– Murphy, Gerrard, Hamann (61. Šmicer), Riise–Owen, Heskey (41. Litmanen).

FC BARCELONA–PANATHINAIKOSZ 3:1 (1:1), g.: Luis Enrique (23. és 49.), Saviola (61.), ill. Konsztantin- (8.). Játékvezető: Meier (svájci); 90 ezer néző. Az első mérkőzésen 0:1, továbbjutó: Barcelona. Barcelona: Bonano (84. Reina)–Puyol, Frank de Boer, Abelardo, Coco (45. Kluivert)–Xavi, Luis Enrique, Cocu–Rivaldo, Overmars (75. Garcia), Saviola; Panathinaikosz: Nikopolidisz–Szarics, Kirgiakosz, Henriksen, Gumasz, Fisszasz– Karagunisz (45. Michaelsen), Baszinasz, Kolkka (76. Vlaovics), Liberopulosz (46. Olisabede)–Konsztantinu.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?