A DAC továbbra is nyeretlen, a Podbrezová veretlen

<p>Gól nélküli döntetlent játszott a sereghajtó DAC a második helyezett Podbrezovával a Fortuna Liga 9. fordulójában, ezzel mindkét csapat sorozata folytatódott: a DAC április óta nyeretlen a bajnokságban, a Podbrezová pedig továbbra is a mezőny egyetlen veretlen csapata.</p>

"2016. 4. 23. Meddig várjunk?!” - állt egy szurkolói transzparensen, utalva a DAC legutóbbi győztes bajnoki meccsének dátumára. A sárga-kékek akkor éppen a Podbrezovát verték meg 1:0-ra, azóta azonban 12 meccsen nem tudtak nyerni. A Podbrezová éppen fordított helyzetből várhatta a meccset, a DAC ellen elszenvedett áprilisi vereség óta nem kapott ki.

A hosszú nyeretlenségi sorozat kikezdte a szurkolók türelmét, feszültségek alakultak ki a játékosok és a drukkerek között, ismét elmaradt a meccs előtti névsorolvasási show is.

A dunaszerdahelyiek birtokolták többet a labdát, Ljubicic már a 2. percben jó szögből lőhett szabadrúgást, de nem találta el a kaput. A vendégek megmutatták, nem véletlenül kaptak csak két gólt eddig a bajnokságban, a két középhátvéd, Kostelný és Krivák mindenhová odaért. Az első gólhelyzet a vendégek előtt adódott, egy bal oldali beadás után Kochan nem érte el a labdát. A DAC a 39. percben került ziccerbe, egy vendégszöglet után Szarka és Pačinda remekül hozta ki a labdát, a jobb oldalon Pambou lőhetett Kuciakkal szemben, de fölérúgta.

Az 50. percben gólt kiáltott a szenci főtribün: onnan ugyanis úgy látszott, Szarka bal oldali lövese bement, pedig valójában csak az oldalhálót rezegtette meg. (A lövés még az egyik online közvetítéses oldal szerkesztőjét is megzavarta, mert ettől fogva 1:0-nak jelezte az eredményt, és úgy fogalmazott a szöveges közvetítesben is, mintha a DAC vezetne.)

A másik oldalon Breznaník a védők gyűrűjéből lőhetett tíz méterről, de nagyon rosszul találta el a labdát. Kezdett felpörögni a tempót, a második vonalból érkező Pambou lövésébe ketten is belevetődtek.

Ahogy fogyott az idő, úgy lett a DAC egyre görcsösebb, miközben a Podbrezová néha egészen meglepően vagány megoldásokra vállalkozott: lazán sarokkal továbbtett labda (emberhez!), ollózási kísérlet. Nagyjából tíz perccel a lefújás előtt tűzijáték kezdődött a Napfényes-tavak felett, s ezzel egy időben a DAC-kapuja előtt is: Bernadina rövid sarokra tartó lövését nagy bravúrral védte Tofiloszki, Kostelný fejese pedig a kapu fölé szállt. A hazaiak már nem jutottak érdemi helyzetbe, "a pont, a pont, a pont otthon van", skandálta a néhány podbrezovái drukker.

Hazai részről ezúttal is elmaradt a "micsoda álom, micsoda mámor", a szurkolók ebből a lázálomból szeretnének már felébredni. De a transzparensen feltett kérdésre, hogy meddig kell még várniuk, a válasz egyelőre ismeretlen.

DAC-Podbrezová 0:0
Sárga lap: Ljubicic, ill. Krivák.
Játékvezető: Smolák, 1263 néző.

DAC: Tofiloszki - Kwin, Michalík, Huk, Brašeň - Ljubicic - Štepanovský (64. Polievka), Simon Pambou (82. Vida), Sarr, Pačinda (74. Sabala) - Szarka.

PODBREZOVÁ: Kuciak - Turňa, Krivák, Kostelný, Djordjevics - Vajda - Viazanko (36. Šafranko), Kochan (61. K. Kuzma), Podio, Breznaník (79. Migaľa) - Opoku Bernadina.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?