A cserék mentették meg a titkos esélyes belgákat

ÖSSZEÁLLÍTÁSBelo Horizonte. „Egy ország álmáért küzdünk” – mondta még az Algéria elleni meccs előtt Marc Wilmots, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Belo Horizonte. „Egy ország álmáért küzdünk” – mondta még az Algéria elleni meccs előtt Marc Wilmots, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Ez a küzdés a mérkőzés elején annyira nem látszott – ami annak fényében még meglepőbb, hogy a belga csapat játékosainak piaci értéke 306 millió euró, míg az algériaiaké 50 millió.

Feguli tizenegyesével ugyanis az algériaiak szerezték meg vezetést, a vb titkos esélyeseként emlegetett belgáknak nem ment a játék. „A kisebb hiba után is nyugodtak maradtunk az első félidőben. A szünetben arra biztattam a fiúkat, hogy higgyenek magukban, mert biztosan lövünk gólt és teljesen megfordítjuk a meccset, láttuk ugyanis, hogy az algériaiak egyre fáradtabbak és fáradtabbak” – nyilatkozta Wilmots, aki nem szerette volna már túl sokáig birtokolni az utolsó belga vb-gól szerzőjének címét (2002-ben az oroszok ellen 3:2).

Cseréi pedig tettek is a változás érdekében: Marouane Fellaini a 70. percben egyenlített, Dries Mertens pedig a 80. percben megfordította mérkőzést, a belgák 2:1-re nyertek.

„Nem voltam csalódott, hogy nem kaptam helyet a kezdőcsapatban. Bíztam benne, hogy ha pályára lépek, segíthetek a gárdának, nincsenek kételyeim a képességeimmel kapcsolatban. Ha csapattársaim jó passzokat adnak, tudok gólt lőni” – mondta Fellaini, aki első manchesteri szezonjában pocsék szezont tudhat maga mögött a Unitedban. (TASR, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?